Elle MacPherson

0

Iako je ušla u šesto desetljeće MacPherson još uvijek izgleda zanosno

 

8.9

Datum rođenja: 29. ožujak 1963., Mjesto rođenja: Sydney, Australija, Website: www.ellemacpherson.com

 

Nadimak The Body se ne može slučajno dobiti, a Australka Elle MacPherson ga je dobila za vrijeme svojih prvih pojavljivanja na stranicama Sports Illustrateda, točnije njihova izdanja s kupaćim kostimima. MacPherson je tih 90-tih bila jedan od supermodela koji su vladali scenom i za čije su se usluge otimali modni dizajneri i časopisi. Njezino savršeno tijelo, ukomponirano s plavom kosom, blistavim očima, prelijepim osmijehom i divnom osobnošću jednostavno je osvajalo, pa je MacPherson s razlogom predvodila liste najeksi žena tog razdoblja.

Od tada je prošlo 20-tak godina, ali malo što se promijenilo kada je seksi Australka u pitanju, osim što je prošla 50. godinu. Unatoč ozbiljnim godinama, MacPherson i dalje u potpunsti opravdava nadimak The Body i doslovno izgleda jednako seksi kao i u danima najuspješnije karijere. The Body je u međuvremenu modne piste zamijenila poslovnim vodama, gdje ostvaruje jednake uspjehe kao i u modnim vodama.

S obzirom na njezin izgled (stvarno je teško za povjerovati koliko ima godina), poduzetnički duh i osvajačku osobnost, nije niti malo čudo što joj se muškarci i dan danas bacaju pred noge. Nakon neuspjelog braka s fotografom Gillesom Bensimonom davnih 80-tih, MacPherson je udana za milijardera Jeffreya Soffera, a u prošlosti je bila i s imenima poput Bryana Adamsa, Axla Rosea, Seana Penna, Kevina Costnera, Guya Ritchiea…

 

BIOGRAFIJA

Prvotni plan Eleanor Nancy Grow je bio studirati pravo na sveučilištu u Sydneyu, ali kada je kao 18-godišnjakinja otkrivena u Aspenu, odmah je potpisala ugovor s modeling agencijom. Njezin proboj je počeo gotovo istog trenutka, te je odmah na početku karijere postala muza Ellea na čijim je stranicama bila stalno tijekom idućih šest godina, pogotovo nakon udaje za njihova fotografa Gillesa Bensimona. Elle je slikavanjima za Elle postala zanimljiva i ostalim magazinima koji su se natjecali da se pojavi i na njihovim stranicama, pa je početkom 90-tih prelijepa Australka, koju je australska Vlada proglasila svojom neslužbenom ambasadoricom, već imala status supermodela.

Uspješna na pistama i pred foto aparatima, MacPherson je svoju pozornost usmjerila prema glumi pa se 1990. godine pojavila u Alice, filmu Woodyja Allena, a za ulogu ju je odabrao sam redatelj! Zadovoljna svojim debijem Australka se pojavila i u fimovima Sirena s Hugh Grantom, Ljubavnici s Manhattana s Benom Stillerom te Dva lica ljubavi s Barbrom Streisand.

U poduzetničke vode je ušla izbacivanjem videa s vježbama, a 1994. godine je osvanula na naslovnici Sports Illustrateda, te je dobila i legedarni nadimak The Body. Naslovnicu magazina će krasiti još tri puta. Slikavanja za bikini izdanja su ujedno značila i njezin polagani oproštaj od svijeta modelinga, te sve veći ulazak u svijet poduzetništva. Nakon pokretanja linije donjeg rublja Elle MacPherson Intimates, zajedno s kolegicama Naomi Campbell i Claudiom Schiffer, pokrenula je i lanac barova Fashion Caffe.

Nije odustala niti od glume pa smo je mogli gledati u katastrofalnom Batmanu i Robinu, trileru Na rubu divljine uz Anthonyja Hopkinsa i Aleca Baldwina, kao i pet epizoda Prijatelja. Svoju posljednju filmsku ulogu odigrat će 2001. godine u South Kenginton uz Ruperta Everetta i Siennu Miller nakon čega se u potpunosti posvetila obitelji. Iz veze s  francuskim financijerom je dobila dva sina, a upravo je rođenje drugog djeteta 2003. godine dovelo do odluke da prestane s glumom i posveti se  obitelji i vlastitim poslovnim poduhvatima, poput linije kozmetike Elle MacPherson – The Body koju je lansirala 2010. godine.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Clint Eastwood

Unatoč tome što je prošao osam banki, Clint Eastwood je još uvijek pravi frajer     Staviti čovjeka u 80-tim godinama u rubriku Pravi frajeri? ...