CSI duel: Koji tim je najbolji?

0

Hrvatske televizije pokazuju sve tri franšize, ali koja od njih je najbolja?Riješimo konačno dilemu koji je ogranak CSI franšize najbolji!

 

„Gary Sinise je pun pogodak za ovu ulogu, a lik detekiva Taylora je gotovo uz rame Jacka Bauera!“

 

CSI NY_-_Gary_Sinise

VODITELJI TIMA

GILBERT „GIL“ GRISSOM

Lik Grissoma je, zanimljivo, napravljen prema stvarnom inspektoru Danielu Holsteinu koji je također opsjednut crvima i kukcima te drži svinjsku krv u zamrzivaču. Iako freak, Grissom je dosadan pa je nakon 9. sezone zamijenjen Laurenceom Fishburneom.

Bodovi: 0

HORATIO „H“ CAINE

Bivši NYPD policajac, časnik tima za razminiravanje i forenzičar „H“ Caine je prije svega borac za svoje zaposlenike kojima će pomoći i na terenu. Uvijek sa cool smirenom facom i sunčanim naočalama koje voli žvakati nam ipak nekako ide na jetru.

Bodovi: 1

MAC TAYLOR

Bivši marinac duboko je pogođen pogibijom svoje supruge u napadu 11. runja pa teško ulazi u veze. Gary Sinise je pun pogodak za ovu ulogu, a lik detekiva Taylora je gotovo uz rame Jacka Bauera!

Bodovi: 2

 

4X01-Assume-Nothing-catherine-willows-13213313-1280-720

ZAMJENICE

CATHERINE WILLOWS

Bivša striptizeta, ili kako se to kaže egzotična plesačica, postaje CSI istražiteljica a kasnije i voditeljica noćne smjene u uredu. U gotovo svakoj epizodi Catherine ima drugu frizuru a za svoje godine (52. je već!) izgleda još uvijek izvrsno. A mi smo MILF-o ljupci!

Bodovi: 2

CALLEIGH DUQUESNE

Sitna ali dinamitna, Calleigh je poznata i kao „The Bullet“ zbog svog poznavanja i ljubavi prema oružju. Plavuša sa prigušenim južnjačkim naglaskom omiljena je među ostalim članovima ekipe a kako je zgodna i voli oružje, draga je i nama.

Bodovi: 1

STELLA BONASSERA

Polugrkinja – polutalijanka, Bonassera je trebala biti temperamentna ali je tijekom cijele serije bila nekako nedorečena i dosadna. Pokazala se kao odanom, inteligentnom i upornom ali kakva je to italo-grkinja ako nije divlja?

Bodovi: 0

 

csisaraslide

ŠTREBERI

SARA SIDLE

Stručnjakinja za različite materijale sa diplomom iz fizike uvalila se šefu Grissomu koji ju je čak i zaprosio. Bila je jedan od omiljenih likova serije pa su fanovi protestirali nakon što je napustila CSI u 7. sezoni.

Bodovi: 2

RYAN WOLFE

Bivši policajac veliki je perfekcionist i ogromnu pažnju pridaje detaljima. Stručnjak je za genetiku, oslanja se potpuno na znanost a ima i neki „good boy“ geekasti izgled pa nam i nije pretjerano simpatičan.

Bodovi: 1

LINDSAY MONROE

Detektivka iz Montane ima zanimljiv običaj – izuva se pri ulasku u kuću osumnjičenog! Temeljita je u istragama, posebno osjetljiva na žrtve iz malih gradova i nekako… kako bi to rekli – beživotna!

Bodovi: 0

 

csifranktripp

INSPEKTORI

JAMES JIM BRASS

Brass je bio voditelj CSI tima ali je nakon smrti jedne članice zamijenjen Grissomom. Zadužen za uhićenja i većinu ispitivanja, Brass ne voli kada CSI poduzima opasne misije koje smatra da su namijenjene njemu. Iza simpa izgleda djedice krije se buldog.

Bodovi: 1

FRANK TRIPP

Frank je htio biti vatrogasac ali se nakon ozljede noge „zaljubio“ u kriminal. Za razliku od drugih inpektora iz ostalih franšiza, Frank poštuje forenziku a kako je Teksašanin, njegov brz jezik i mrzovolju na ispitivanjima često osjete negativci. Respect!

Bodovi: 2

DONALD FLACK JR.

Visok i zgodan, detektiv irskog porijetla, Flack je potpuna suprotnost svojim kolegama iz Las Vegasa i Miamija. Duplo mlađi i peterostruko zgodniji ali ipak mu fali ono nešto – nije tough guy kakvi su obično inspektori.

Bodovi: 0

 

csigregsanders

BUDUĆE SNAGE

GREG SANDERS

Stručnjak za DNA testiranja sa diplomom Stanforda. Dolazi iz bogate obitelji ali unatoč tome vrlo zanimljiv i otkačen tip koji iz laboratorija brzo prelazi na teren i postaje istražitelj. Nazovimo ga mazom odjela.

Bodovi: 2

NATALIA BOA VISTA

CSI-u se priključuje nakon što je postala žrtva obiteljskog nasilja pa je u istraživanjima posebno naklonjena ženama koje su žrtve nasilja svojih muževa. Po nama najzgodnija članica CSI: Miamija (tko ne voli obdarene latino cure?).

Bodovi: 1

SHELDON HAWKES

Hawkes ima titulu doktora i u prvim epizodama CSI:NY je patolog da bi kasnije, na iznenađenje svih, postao terenski istražitelj. Poseban po tome što zna saslušati žene, Hawkes je omiljen među ljepšim spolom.

Bodovi: 0

 

csiericdelko

ZAVODNICI

NICK STOKES

Stručnjak za analizu dlaka i plastičnih materijala, Stokes je izuzetno emocionalna osoba koja ima „nezgodnu“ naviku da se često spetlja sa osobama umiješanima u istragu. Čovjeku koji, barem u seriji, uspije zavesti Kristu Allen skidamo kapu.

Bodovi: 0

ERIC DELKO

Zbog svog egzotičnog miksa kubanskih i ruskih korijena ovaj stručnjak za otiske i droge je omiljen među ženama, pogotovo kolegicama. Hodao je sa Boa Morte a simpatizira ga i Calleigh. Srećković.

Bodovi: 2

DANNY MESSER

Odrastao na Staten Islandu, Danny dolazi iz obitelji policajaca i provalnika zbog čega ima jedinstven pristup rješavanju zadataka, često zaobilazeći zakon i pravila. Iako zanimljiv lik, ipak je nekako geekast.

Bodovi: 1

 

csisidhammerback

PATOLOZI

AL ROBBINS

Invalid sa dvije umjetne noge Robbins je blizak prijatelj Grissoma a kasnije i novog šefa Raymonda Langstona. Zanimljivo da glumac Robert Hall ima umjetnu nogu a sam lik Robbinsa se baš ni po čemu ne ističe.

Bodovi: 0

ALEXX WOODS

Alexx je posebna zbog toga što priča sa mrtvacima obično im se obraćajući sa „sweetie“, „honey“ ili „baby boy/girl“. Gotovo uvijek komentira kako je mrtvac bio premlad za umiranje. Užasno simpatična za posao koji radi. 

Bodovi: 1

SID HAMMERBACK

Ljubitelj crnog humora posebno je zapamćen po do tada neviđenim naočalama koje se otkopčavaju naprijed. Uvijek spreman za humor o mrtvacima pa čak i dosadne trenutke u mrtvačnici napravi smiješnima.

Bodovi: 2

 

csi miami_10

REZULTAT

LAS VEGAS

Više se očekivalo od serije od koje je sve počelo a da nismo ljubitelji Marka Helgenberga rezultat bi bio i gori. Likovi nisu osebujni kao u druga dva dijela franšize a i sami slučajevi više nisu zanimljivi kao prije.

Bodovi: 7

MIAMI

Iako je glavni lik pomalo iritantan, ostatak ekipe je uzdigao seriju na vrh. Dodajte tome i najzanimljivije slučajeve od sva tri dijela franšize, Floridu kao mjesto događanja i eto nam konačnog pobjednika!

Bodovi: 9

NEW YORK

New York možda jest jedan od najrazvikanijih gradova u svijetu ali da im nije Maca Taylora pitanje je što bi ostalo od ove serije. Spašavaju ih i stalna gostovanja poznatih ali nekako mislimo da bi CSI: Los Angeles bio veći pogodak

Bodovi: 5

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

13 pitanja: Branimir Vidić Flika

Bez Branimira, pardon Vladimira Doline „Nad lipom 35“ jednostavno ne bi bila ono što jest pa čak i ako ima našu kumu Mirnu Valentić   ...