Chevrolet Corvette Stingray

0

Najnovija inačica će biti najmoćniji model Corvette svih vremena

 

„Njegov 6.2 litarski V8 motor proizvodit će 450 KS a do 100 km/h stizat će za nešto manje od četiri sekunde“

 

Chevrolet je na auto salonu u Detroitu predstavio novu Corvettu Stingray koji ima tu čast da bude najsnažniji standardni model Corvette svih vremena! Njegov 6.2 litarski V8 motor proizvodit će 450 KS a do 100 km/h stizat će za nešto manje od četiri sekunde.

Napredne tehnologije su korištene u izradi nove Corvette pa je novi aluminijski okvir 45 kg lakši od dosadašnjeg čeličnog a šasija je rađena od kompozitnih materijala. Vozaču je na raspolaganju Drive Mode Selector s pet načina rada koji prema vozačevoj želji podešava čak 12 voznih postavki. Moćan motor kombinira napredne tehnologije kao što su izravno ubrizgavanje goriva, stalno promjenjiv rad ventila te napredan sustav izgaranja radi postizanja veće snage uz manju potrošnju goriva.

Sedma generacija Corvette će u prodaju na jesen, a prvi primjerak je na aukciji za 1.1 milijun dolara već kupio Rick hendrick, vlasnik poznate Hendrick Motorsport NASCAR momčadi.

 

{gallery}Corvette-Stingray{/gallery}

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Glumci s najizrađenijim tijelima

Ovih deset glumaca svoje izrađene mišiće mogu zahvaliti napornom vježbanju u teretani   „Ako ne želite izgledati napucano kao natjecateljski body builderi, a želite imati ...