BMW M4 GTS postao stvarnost

0

Koncept je predstavljen ovog ljeta u Pebble Beachu, a sad je BMW i službeno lansirao M4 GTS uoči salona u Tokiju.  Snagu daje 3.0 V6 TwinPower, koji razvija 500 KS i 600 Nm. Motor je uparen sa sedamstupanjskim mjenjačem M DTC što omogućava sprint do stotke za 3,8 sekundi, dok je najveća brzina ograničena na 305 km/h. BMW M4 GTS krug na Nürburgringu prošao je za 7.28 minuta, a to je za 30 sekundi brže od standardnog M4.  Serija će biti ograničena, proizvest će se samo 700 primjeraka. Cijena još nije poznata.

U odnosu na standardni M4, izvedba GTS ima bitno agresivniji dizajn, novi poklopac motora i podesivo stražnje krilo od karbonskih vlakana. Također, ugrađen je i difuzor od karbonskih vlakana, dok je titan korišten u proizvodnji ispušnog sustava.  BMW nije štedio niti na gumama, pa snagu na cestu prenose Michelin Pilot Sport Cup 2 pneumatici. Nije nevažno spomenuti LED prednja svjetla i OLED stražnja svjetla. Sprijeda su ugrađena trkaća sjedala, dok stražnje klupe nema.

 

m4gts1

m4gts2

m4gts3

m4gts5

m4gts6

About author

Autoportal

Najstručniji automobilski portal u regiji, s bazom većom od 25.000 članaka. Svaki dan 15 vijesti, s naglaskom na testove, tehniku i savjete.

No comments