BMW i8 Concept Spyder

0

BMW-ov pogled na budućnost donosi superštedljivi hibridni sportski automobil

 

„S obzirom da je i8 Concept Spyder sportski automobil zvuči nevjerojatno da će potrošnja biti samo 3 l/100km“

 

Cijene goriva, prema stručnjacima, nezdrživo kreću u nebi i više nikada neće biti na razinama od prije par godina. Znajući to, proizvođači automobila sve češće predstavljaju hibridne automobile koji koriste dva različita izvora energije te pritom izvlače ono najbolje od elektromotora i konvencionalnog motora za optimalan učinak.

BMW je tako predstavio svoj i8 Concept Spyder, sportski automobil koji bi serijsku proizvodnju trebao ugledati 2013. godine. Ovaj prekrasni sportski automobil pokreće elektromotor snage 131 KS koji radi u paru s trocilindričnim turbodizelskim motorom snage 223 KS. Sve to je dovoljno da Spyder od 0 – 100 km/h ubrza za točno pet sekundi dok je maksimalna brzina elektronički ograničena na 250 km/h. Elektromotor energiju crpi iz litij-ionske baterije koja se može puniti preko kućne utičnice a za potpuno punjenje treba manje od dva sata.

S obzirom da je i8 Concept Spyder sportski automobil zvuči nevjerojatno da će potrošnja biti samo 3 l/100km!

Osim ekološke osvještenosti i8 će vozaču nuditi i posebnu udobnost i sigurnost a bit će opremljen i naprednom tehnlogoijom poput Collision Warning System i Parking Assistant koji za rad koriste kamere, te Traffic Jam Assistan. Sve če to biti prikazivano na 8.8-inčnom ekranu sa 3D prikazom.

 

{gallery}BMW-Spyder{/gallery}

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments