Biseri sportskih komentatora

0

Nekad su komentatori zanimljiviji od događanja na terenu pa se kult prisjeća najvećih provala koje smo čuli sa ekrana

 

„Opalio je beckhand glavom“ (Ivica Blažičko na Europskom prvenstvu)

„Igrači Obale Bjelokosti bi trebali malo čvršće držati nogu dok pucaju na gol!“ (Igor Štimac)

„Dobro veče svima, pozdrav svim gledateljima u Zagrebu“ (Srećko Bogdan smatra da se HTV gleda samo u Zagrebu)

‘Mislio sam da će Lippi izvaditi jednog od dva napadača. Onda bi Talijani igrali s jednim napadačem.’ (Srećko Bogdan nakon što je izašao Totti)

‘6-0 je veliki rezultat ali to se još da izdržati ali 7-0 je posebna blamaža’. (Ćiro Blažević nakon što je Argentina zgazila Jugoslaviju)

‘Danas jako blijedi, unatoč žarkocrvenom dresu’ (Željko Vela komentira Korejca Parka)

„Linijski sudac je svirao prekršaj!“ (Igor Štimac)

„Nedved ima obje noge“ (Srećko Bogdan nije upoznat sa anatomijom)

„U lunaparku bi za ovo dobio medvjedića“ (Mićo Dušanović nakon što je Ivanišević lopticom pogodio linijskog suca)

„Viduka voli osjetiti protivnika iza svojih leđa, voli ga držati rukom, takvu igru on voli“ (Igor Štimac sa sumnjivom porukom)

„A jeste mi ga uvalili za prvi put“ (Mila Horvat govori Mariću i Blažičku)

„Loše se piše Trinidadu, a bogami i Tobagu“ (Saša Sušec)

„Sastav Trinidada i Tobaccoa“ (opet mlađi Sušec)

„I to mora biti prekršaj. Ako nije prekršaj, onda je faul“ (Božo Sušec nakon prekršaja na Srni)

„Večeras od 21h ćemo vidjeti jednog od skrivenih favorita – tim Portugala u kome su glavne zvijezde: Luis Figo, Ronaldinho, Cristiano Ronaldo“ (Filip Brkić miješa sastave)

„Panucci se odlučio na ubacivanje rukom“ (Drago Ćosić kao da ne zna da se aut izvodi jedino rukom)

‘To je bio Svensson, ali onaj drugi, zgodni Svensson, a ne onaj….kako da kažem…robusni Svensson!“ (legendarni Željko Vela)

„On je naročito bitan, naročito u situaciji kada Njemcima nedostaju preostala dvojica igrača s mozgom“ (Božo Sušec na SP 2002.)

„Napisali su da će ovdje pasti 150.000 balona, ali to nije točno – ja sam vidio da su im 3 pukla dok su ih postavljali“ (Mićo Dušanović)

„Ide Drulić, Drulić, Drulić, Drulić, Drulić, a ne, ipak je to bio Pjanović.“ (Milojko Pantić na utakmici Zvezda – Partizan)

„Sterjovski, kakav šut!… Mile Sterjovski… mogao je da bude pjevač novokomponovane muzike, imao je ime i prezime za to…sada umalo da savlada Didu“ (Kustudić, Crna Gora)

„U stazi četiri je glavni favorit, Michael Jackson… Pardon, Michael Jordan.’ (Nedeljko Kovinjalo se tu ubacuje i govori): ‘Da, kolega Pantić želi da kaže da je Michael Johnson u Americi popularan kao njih dvojica.“

„Jer ako ste primetili, španski odbrambeni igrači… hoću reći argentinski ali to je uostalom isti mentalitet, mahom su to niski igrači“ (Živadinović, Srbija)

„Klinsman je jedini koji je osvojio SP i kao igrač i kao fudbaler“ (Gojko Andrijašević, Srbija)

„Tribine se žute – sve je u narandžastom“ (Milojko Pantić miješa boje)

„U bazenu plivaju nečije gaćice, da vidimo čije su“ (Milorad Đurković komentira vaterpolo)

„Polster, Polster..“ (pa se onda uguši u dimu cigare i 15 sekundi kasnije) „da vidimo sada zašto su se igrači Kolna kao po komandi svi povukli na svoju polovinu ……a da, to je 1:0 za njih’ (Vladanko Stojaković na utakmici Koln – Zvezda)

„Kakav šut i izvanredna intervencija Ljukovčana…samo malo, da vidimo zašto se Nemci raduju…. aha, Nemačka vodi 2:1“ (Vladanko nikako da nauči što je gol)

„I gospodine Pedersen, zaista zaslužujete takvo prezime’ (Milojko Pantić nezadovoljan sucem susreta)

„McManamanaman.“ (Vladanko nikako da nauči i prezime McManamana.)

„A evo sada identične situacije.“ (Vladanko komentira slow motion)

„Izlaze Partizanovi igrači… a evo i naših.“ (objektivni Milojko Pantić na susretu Zvezda – Partizan)

„Slobodan udarac sa nekih 35 metara izvodi Bukal… topovski udarac i gol… kurac gol, prečka… sjedi mali, pička ti materina, ništa ne vidim“ (Nervozni Mirko Kamenjašević je nakon ovog komentara bio kažnjen).

„Vahidin Musemić u izglednoj šansi i ništaaa… ali opet Musemić dolazi do lopte, udarac i golman brani, lopta se odbija do Musemića koji upućuje snažan udarac lijevom nogom… prečkaa,  Musemić ovaj put glavom i opet je promašio jeb’o mu ja mater smotanu!!!“ (A nakon ovoga slijedila je suspenzija)

„Dok je lopta u vazduhu, da vam saopštim sastave (Zvonko Mihajlovski)

Berkamp izlazi iz igre u 22. minutu zbog povrede , ulazi Patrick Vieira. Na ekranu piše: 22. minutes, 10. Bergkamp out. Milojko Pantić komentira : ‘U igru se sprema iskusni Minutes s brojem 22!’

„Evo nas na džoint stadionu“ (Jordan Ivanović sa Giant stadiuma)

„Sledećih par minuta ovog snimka protiču u znaku Georgija Hadžija i ove kretenske reklame za kečap“ (Miloš Topalović)

„Na terenu su dva Stankovića, Dejan Stanković i Dejan Govedarica“ (a tko drugi nego Milojko Pantić)

„Teško je bilo, ali kako kaže naš narod, sve je dobro što se loše svrši.“ (Nedeljko Kovinjalo nakon tijesne pobjede košarkaša Jugoslavije)

„Našeg boksera Svetomira Belića, dragi gledaoci, prepoznat ćete po belim gaćicama, a njegovog protivnika Motungua iz Kenije po crnim gaćicama.’ (Sreto Šćepanović upućuje kako razlikovati bijelca od crnca)

„Sada Popov vodi za gotovo celu dužinu bazena i Amerikanac će uspeti da osvoji zlato samo ako Popov počne da se davi!“ (Milorad Đurković komentira plivanje)

„Ovo je takmičar iz San Marina, male ostrvske državice usred Atlantskog okeana…“ (Dobrosavu Gajiću trebaju lekcije iz zemljopisa)

„Zoran Savić je imao malu porodičnu neprijatnost ovih dana. Naime, umrla mu je majka.“ (opet Dobrosav)

„Još 25 minuta mučenja na ovoj stolici, prvenstveno za mene, a što se vas tiče, izuzetno lako možete preći na neki drugi kanal i odgledati neku špansku seriju ili nešto drugo što će sigurno biti zanimljivije za vas…“ Bratislav Tončić na utakmici Jugoslavija – Slovenija)

„I pogledajte Muhameda Alija, ruke mu se tresu od uzbuđenja!!!“ (Bratislav Tončić na otvaranju Olimpijade u Atlanti)

„Dobro večer, prijatelji fudbala (pauza od dobrih 10-15 sekudni) ..i ostalih sportova.“ (Milojko Pantić na početku odbojkaške utakmice)

„Aut za Holandiju!“ (Milojko na utakmici Zvezda – Bayern!!!)

„I evo izlaze Peruanci na teren…“ (neponovljivi Milojko na utakmici Jugoslavija – Iran!!!)

„Naši igrači su u plavim majicama“ (Milorad Đurković na vaterpolo utakmici)

„I sada ćemo sa automobilizma preći na konjizam“ (Vladanko Stojaković)

„Na golu je Šmejkel, u odbrani su Geri Nivajl, Denis Irvajn, Geri Pelister, Henig Berg. U srednjem redu su Pol Suls, Niki Bats, Dejvid Bejkem i Roj Keni. U špicu su Endi Kol i Ole Gunar Solksjare!“ (Zvonko Mihajlovski pokušava pročitati sastav Manchester Uniteda)

„Poštovani gledaoci, izvinjavam se zbog ovog prekida. Upravo su nam organizatori Olimpijade zabranili da pušimo u reporterskim kabinama. Evo i kolege Španci se bune, nisam samo ja…’ (Srđan Knežević)

„Čokoladni tandem stopera iz Bremena izbačen je iz igre jednim potezom metuzalema Rudija Bomera!“ (Miloš Topaloić)

„Ako se utakmica završi 1-1, igrat će se produžeci, pa ako i onda ostane neriješeno, nova utakmica će se igrati u srijedu… ja imam avionsku kartu za ponedjeljak… da li će oni meni dozvoliti da promijenim kartu… kako ću se vratit?“ (Mladen Delić)

„Toni Kukoč ide 1 na 1… I najzad mu je ušlo!“ (Vlado Olić)

„Je li to Betega? Je, je, Betega je, Betega“ (Vladimir Anzulović)

„U publici je mnogo zanimljivih ljudi kao na primer ovaj čovek sa bradom“ (Dobrosav Gajić)

„Prošlo je šezdeset minuta utakmice, dakle pola sata“ (Šabahudin Topalbečirević)

„Pogledajte samo kako je građen ovaj mladić. Svaka majka bi ga poželela u svome domu, a tek ti predratni švalerski brčići …“ (Srđan Knežević)

„Dobar dan. Javljamo se iz Mostara. Ovdje je nedjelja“ (Duško Korać)

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Planet majmuna: Revolucija

Umjesto SF akcije, Planet majmuna: Revolucija je dramska priča koja nas uvodi u nastavak franšize. Međutim, trebamo li radi toga biti razočarani?     Utisak ...