Avengers: 5 stvari koje biste trebali znati

0

Film uskoro kreće u naša kina pa je red da saznate nešto i o stripu prema kojem je film i nastao

 

1. AUTOR STRIPA JE LEGENDA SUPERJUNAKA

80-godišnji Stan Lee je među autorima stripova ono što je Elvis Presley među glazbenicima ili Michael Jordan u košarci. Lee je, zajedno sa crtačima – prije svega Jack Kirbyjem i Steve Ditkom, osim Avengersa kreirao i Spider-Mana, Hulka, X-mena, Fantastičnu četvorku, Iron Mana i Thora, a radio je i na Batmanu, Supermanu, Green Lanternu, Catwoman, Daredevilu, Wonder Woman… Dakle, na svemu što vrijedi.

 

2. CAPTAIN AMERICA NIJE BIO DIO ORIGINALNOG TIMA

Marvelovi Osvetnici su svijetlo dana ugledali u rujnu 1963. godine kao odgovor na DC-jev Justice League. U prvoj epizodi Thorov polubrat Loki pokušava Thora uvući u borbu s Hulkom. Lokijevu poruku presreću Iron Man, Ant-Man i Wasp koji će zajedno sa Thorom i Hulkom udružiti u Avengerse kako bi se borili protiv Lokija i ostalih negativaca. Captain America se pojavljuje u 4. broju kada ga podmornica Avengersa nađe u santi leda u koju ga je zamrznuo Namor the Sub-Mariner. Malo kasnije Captain America dobija titulu jednog od osnivača Avengersa.

 

3. SASTAV AVENGERSA SE ČESTO MJENJAO

Već u drugom nastavku tim, nakon što vidi koliko se ostali članovi boje njegovog nestabilnog karaktera, je napustio Hulk a Ant-Man je promjenio ime u Giant-Man. Tijekom godina članovi Avengersa su postajali i neki novi junaci, mutanti, roboti, Božanstva pa čak i bivši negativci. Dvije godine nakon pokretanja serijala timu se priključuje Hawkeye, koji je do tada bio negativac a nakon toga članicom postaje i  Natalia Romanova, odnosno Black Widow koja je, osim Avengersa, bila članica i Defendersa i Thunderboltsa. Hawkeye i Black Widow se pojavljuju u filmu. Članovi Avengersa su bili i Black Panther, Hercules, Swordsman, Scarlet Witch…

 

4. SPIDER-MAN JE ODBIO BITI DIO AVENGERSA

Tko ne bi poželio biti članom tima superjunaka? Najpoželniji posao na svijetu odbio je u početku Spider-man. Nakon što je pokušao biti dio Fantastic Four, koji su ga odbili jer je tražio plaćeni posao, Avengersi su ponudili Spider-manu da bude njihov član. Da bi testirali njegovu snagu i poslušnost naredili su mu da locira i uhvati tada odbjeglog Hulka. Spider-man je i uspio, međutim kada je vidio kako se Hulk pretvara u Bruce Bannera, shvatio je da Hulku u stvari treba pomoć te ga je pustio da ode. Nakon što se vratio u Avengers Mansion Spider-man je obavjestio tim da nije uspio pronaći Hulka te da odbija ponudu da bude dio Avengersa. U novijim nastavcima, Čovjek pauk je ipak postao član Avengersa.

 

5. I SUPERJUNACI SU SAMO LJUDI

Serijal Avengers Disassembled nam otkriva da i članovi Avengersa mogu ginuti. U napadu Magnetove kćeri, Scarlet Witch, na središte Avengersa poginuli su Ant-Man i Vision, kao i Hawkeye koji junački žrtvuje svoj život kako bi raznio neprijatelja i spasio tim. Da su superjunaci u stvari kao i svi ljudi pokazao je Tony Stark, odnosno Iron Man, koji se nakon napada odaje alkoholu. Unatoč smrti, junaci se vraćju u novim serijalim koji se događaju u paralelnom svijetu. Ipak su to – superjunaci.

 

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments