Amazon Fire TV osvaja svijet

0

Je li Amazanov uređaj nešto što će pokrenuti pravu revoluciju?

 

„Iako je BluRay relativno novi medij, ipak nije zaživio kako se očekivao, a korisnici se sve više okreću streamingu“

 

Nakon što su izbacivali tablete i ebook čitače, Amazon je predstavio i media uređaj za streaming Fire TV. Uloživši već veliki novac i napor u streamnig ponudu, a vodivši se logikom da se zarađuje ne kada se proda uređaj već kada se koristi, Amazon je tako ponudio kupcima uređaj pomoću kojeh će korisnici na svojm televizoru moći gledati video sadržaje iz Amazonove ponude, kao i igrati igrice.

Amazonov potez je bio itekako logičan. Iako je BluRay relativno novi medij, ipak nije zaživio kako se očekivao, a korisnici se sve više okreću streamingu. I kod nas postoje stranice, uz važan naglasak da je riječ o piratskim stranicama, na kojima se filmovi mogu pogledati preko streaminga, dok u svijetu takve usluge nude stranice poput Amazona koje u ponudi imaju ogromnu bazu filmova, serija, igrica i glazbe za streaming. Da je streaming budućnost govori nam i podatak da je sve veća potražnja za uređajima poput Googleovog Chromecasta ili Rokua. Stoga se Amazon jednostavno morao uključiti, računajući (logično) da će se prodajom uređaja višestruko povećavati i streaming koji nudi.

A Fire TV je ponuđen po odličnoj cijeni od samo 99 dolara, za sada samo u SAD-u, ali će se prodaja brzo proširiti po cijelom svijetu. Fire TV je temeljen na prilagođenoj verziji Androida dok ga s hadrverske strane pokreće četverojezgreni procesor. Ima i zasebni grafički sustav ta 2 GB RAM-a.

Svi oni koji će na Fireu htjeti igrati igrice morat će posebno kupiti kontroler za igranje po cijeni od 40 dolara.

Hoće li Fire TV uspjeti ostaje nam da vidimo, ali je sigurno da je vrsta uređaja bez koje se u nekon budućnosti neće moći. Internet televizije već sada puno toga nude, ali pregledavanje njihovih videoteka je bolno iskustvo. S druge strane, Amazon ima nevjerojatnu ponudu i najnovijih i onih starijih filmova i serija. Odnosno, u prednosti je na konkurenciju baš zbog ogromne ponude. Baš zbog toga stručnjaci smatraju da uopće nije upitno hoće li Fire TV zaživjeti.

 

banerfacebooklike

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

20 najvećih zabluda o seksu

Pogledajte video i otkrijte u kojim stvarima ste živjeli u zabludi   Svi smo mi uvjereni da sve znamo u seksu. Pa i kada otkrijemo ...