Abu Azrael: 5 stvari koje biste trebali znati

0

Irački Rambo je najpoznatiji borac protiv ISIL-a koji svojom brutalnošću niti malo ne zaostaje za zloglasnim teroristima

 

POZNAT JE KAO ANĐEO SMRTI

Abu Azrael, pravim imenom Ayyub Faleh al-Rubaie je 40-godišnji Iračanin koji je svojedobno bio prvak Iraka u taekwondou. Nakon sportske karijere postao je profesor na sveučilištu da bi početkom građanskog rata u Iraku pošao na bojište kako bi se borio protiv ISIL-a. Tu je vrlo brzo stekao popularnost, najviše zbog svoje brutalnosti, pa je dobio i nadimak Anđeo smrti, po kojem je poznat ne samo među Iračanima, nego i među borcima ISIL-a.

 

ABU AZREAL JE ZAPOVJEDNIK PARAVOJNE FORMACIJE

Početkom rata, nakon što je bilo očigledno da se iračka vojska, koja je bila u rasulu, neće moći nositi s nemilosrdnim borcima ISIL-a, Abu Azrael se priključio Narodnim mobilizacijskim snagama. U sklopu Narodnih mobilizacijskih snaga je i Kataib al-Imam Ali, šijitska paravnojna formacija u kojoj se Abu Azrael borio i koji je brzo postao njezin zapovjednik. Ova je formacija poznata kao jedna od najžešćih neprijatelja ISIL-a, iako su se borili i protiv drugih militantnih skupina povezanih s ISIL-om.

 

PO BRUTALNOSTI JE RAVNOPRAVAN ISIL-U

Osim po nadimku Anđeo smrti, Abu Azrael je poznat i kao Irački Rambo zbog načina ratovanja u kojem često, poput junaka iz legendarnog filma, sam ulazi u neprijateljski teritorij i eliminira ISIL-ove borce. Ono što je Abu Azraela izdvojilo od ostalih ratnika jest njegova brutalnost po kojoj je čak ravnopravan ISIL-ovcima. Kao što se vidjelo u nedavno objavljenom videu u kojem mačetom siječe zarobljenog ISIL-ovca koji zavezan visi iznad vatre, Azrael prvo muči neprijatelja, zatim ih dekapitira, sasiječe mačetom i nakon toga zapali, uz poruku ostalim ISIL-ovcima da će tako i oni završiti! Po Abu Azrealovim riječima, do sada je ubio više od 1.500 terorista.

 

ISIL JE UCIJENIO NJEGOVU GLAVU

Sva ta brutalnost koju pokazuje Anđeo smrti ima itekako utjecaja na moral ISIL-ovih boraca, pa se i među najzloglasnijim teroristima njegovo ime izgovara sa strahopoštovanjem. Njihov neprijatelj broj jedan tako nije ni Putin ni njegovi vojnici, niti Kurdi, a pogotovo ne koalicijske snage, već jedan jedini čovjek. Zbog utjecaja na moral njihovih vojnika, baš kao što je bilo i u slučaju Vraga Ramadija, američkog snajperista Chrisa Kylea, ISIL je stavio veliku novčanu nagradu za svakoga tko ga ISIL-u dovede živa ili mrtva.

 

IZUZETNO JE POPULARAN NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

Kako je zloglasni ISIL svjetski neprijatelj broj jedan, bilo je za očekivati da će svatko tko im se suprostavi biti okupan slavom. Imageom tvrdokornog borca, čemu itekako pridonosi nabildana konstitucija, ćelava glava i duga gusta brada, je osvojio cijeli svijet, pa je bez obzira na zastrašujuću brutalnost, Anđeo smrti, omiljen u zapadnim medijima. Njegov je Facebook profil, prije gašenja zbog objave uznemirujućih videa, imao gotovo pola milijuna pratitelja.

 

abuazrael1

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments