9 vrsta zgibova za vrhunski trening

0

Ostala su samo tri mjeseca do ljeta, ali s ovim vrstama zgibova još uvijek se stignete isklesati…

 

1. Zgib uskim nadhvatom. Odlična vježba ukoliko želite imati odlično tijelo do ljeta, i zgib s kojim bi trebali početi. Razmak ruku uži od širine ramena zahtijeva da ruke budu gotovo u potpunosti savijene što rezultira većom aktivacijom mišića ruku.

2. Zgib širokim nadhvatom. Kada ste savladali prethodni zgib, vrijeme je da prijeđete na nešto teže – široki zgib. Kako je razmak ruka širi od ramena vaši mišići moraju teže raditi jer nemaju tako jak oslonac. Primite šipku s razmakom širim od ramena, a laktovi bi trebali biti savijeni pod pravim kutem u završnoj točki pokreta.

3. Zgib podhvatom. Dobro vam poznata vježba vjerojatno već iz škole, i vježba kojom će vaši bicepsi eksplodirati od snage! Uhvatite šipku tako da su dlanovi okrenuti prema vama, a podižete se sve dok vam brada ne pređe preko razine šipke.

4. Zgib kombiniranim hvatom. Odlična vježba kojom kombnirate mišićne skupine – jedna strana jača ramena i leđa, a druga bicepse. Kao što samo ime kaže, šipku jednom rukom hvatate podhvatom, a drugu nadhvatom, nakon čega mijenjate ruke.

5. Zgib iza glave. Vrijeme je da se poradi na ramenima, a ova vježba je idealna za to. Prilično teška vježba u kojoj ćete napor osjetiti i na ramenima i na vratu. Izvodite zgib širokim nadhvatom, ali umjesto da bradu podižete iznad šipke, ovdje glavu provlačite ispred šipke!

6. Strijelac. Dolazimo do tehnički složenijeg zgiba kojeg i nije lako izvesti, ali ako uspijete vaše će tijelo itekako profitirati. Izvodite standardni zgib širokim nadhvatom, ali kada se počnete podignuti vašu glavu prinosite prema lijevoj ruci, a nakon toga (bez spuštanja), glavu prinosite desnoj ruci, i tek se nakon toga spuštate. Ova će vam vježba biti odlična uvertira za jednoručni zgib.

7. Zgib uskim neutralnim zahvatom. Ovakav razmak i pozicija ruku stavlja daleko veći naglasak na mišiće ruku nego na mišiće leđa. Kako vam je cilj razviti cijelo tijelo, nemojte preskočiti ovu vježbu. Ovdje se ne hvatate za šipku već za ručke koje objesite o šipku.

8. L zgib. Želite razviti zavidne trbušne mišiće i core? Evo idealne vježbe za vas. Radite standardni zgib podhvatom, ali uz veliku razliku da podignete noge, tako da vam tijelo pri podizanju tvori slovo „l“. Osjetit ćete kako vam trbušni mišići izgaraju – a upravo je to ono što želite.

9. Zgib s pljeskom. Najteži zgib koji možete izvesti i koji je samo za one kojima su zgibovi itekako poznati, i koji imaju što većeg iskustva s njima. Dakle, izvodite standardni zgib uskim zahvatom, podignete se što više te rukama pljesnete, nakon čega (sada već u padu) ponovo hvatate šipku. Vježba je teška, ali s njom trenirate svoje tijelo kao s nikojim zgibom prije…

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

O stand upu s Goranom Vugrinecom

Najzabavniji hrvatski stand up komičar otkrio nam je sve o svojim počecima, problemima hrvatske komedije te savjetima koje može dati   Kada ste prvi put ...