9 odlika pravih muškaraca

0

Devet stvari koje razdvajaju prave muškarce od „muškaraca“

 

Tijekom posljednjih 50-tak godina, a posebno u posljednjih nekoliko godina, spolovi su se prilino izjednačili. Međutim, i dalje postoje neke karakteristike koje definiraju muškarce, u čemu će se složiti oba spola. Snaga, pouzdanost i akcija su i dalje jezgra muškarca, ali to ne znači da ne spadate među prave muškarce ako ne ispunjate jedan od ovih kriterija, važno je čemu težite i što želite biti!

 

PRAVI MUŠKARAC JE SNAŽAN

Pravi muškarac ne kuka i ne žali se, niti plače (ne mislimo doslovno). Kukanje nikada nikome nije pomoglo. Život je izazov. Saberite se, stisnite zube i uhvatite se u koštac s problemima i izazovima. Ne izbjegavajte probleme – rješavajte ih i pobjeđujte! Ukoliko ne uspijete u nečemu, promislite zašto niste uspjeli i učite na svojim greškama. Pravi muškarac ne odustaje, i ustaje nakon svakog poraza. Ustaje još jači.

 

PRAVI MUŠKARAC SE ZNA BRANITI

Pri tome ne mislimo na tučnjave. Pravi muškarac mora izbjegavati tučnjave, ali ako je tučnjava neizbježna mora krenuti u boj bez straha. Jer bolje je i dobiti batine nego kukavički pobjeći. Ali, borba za sebe nije samo na ulici, borba je i na poslu, kod kuće, u društvu. Pravi muškarac će uvijek argumentirano znati odgovoriti na bilo koji napad, i pokušaj omalovažavanja. Nemojte nikada tražiti od drugih da vas brane, to možete (tj. morate) i vi sami! Zauzmite se za sebe!

 

PRAVI MUŠKARAC ZARAĐUJE SAM

Pravi muškaraci se upravo na ovome razlikuju od tatinih sinova. Dok su tatini sinovi naučili dobijati novac od svojih tatica, ili su nasljedili novac pa kao nešto raduckaju iako im to nije potrebno, pravi muškarac će se truditi svoje bogatstvo stvoriti sam. Netko je od tate dobio novi automobil, a netko se pošteno namučio da bi zaradio za novi automobil! Tko je veći muškarac? Naravno, ne živimo u srednjem vijeku pa da muškarac mora biti taj koji zarađuje dok supruga kod kuće čuva djecu. I supruge pridonose kućnom budgetu, ali muškarac mora težiti brizi za obitelj!

 

PRAVI MUŠKARAC VODI RAČUNA O SVOJOJ POJAVI

Higijena je izuzetno važna, tuširajte se redovno, koristite barem stickove, perite zube i odjevajte se uredno. I to je uglavnom to. Muškarac na kraju ipak mora biti muškarac! Ali od odjevanja je važniji dojam koji ćete na prvu ostaviti kod žene. Ako izgledate samouvjereno i ostavljate dojam da posjedujete prostoriju, većini žena će zaklecati koljena. A ako izgledate kao ulickana metro curica, budite sigurni da nećete proći ni približno uspješno.

 

PRAVI MUŠKARAC JE UZOR OBITELJI

Da bi bili poštovani, morate i vi poštivati druge. To se prije svega odnosi na obitelj. Jedna od najvećih odgovornosti odraslog muškarca je odgoj djeteta. A da bi dijete mogli odgajati morate biti netko koga će dijete gledati s poštovanjem, i netko tko će biti uzor ne samo djetetu već i suprugi. Ukoliko vaša obitelj nema poštovanja prema vama nikako se ne možete nazvati pravim muškarcem. I zapamtite, odgoj počinje od kuće!

 

PRAVI MUŠKARAC ZNA VRIJEDNOST OBITELJI

Ne, muškarac koji ima ljubavnicu u svakom gradu u koji putuje nije pravi muškarac. On je ševac, ali pravi muškarac nije. Pravi muškarac zna vrijednost obitelji i obitelj mu je uvijek na prvom mjestu! Pravi muškarac nikada neće mrzovoljno pričati „ona moja“, ili se jadati prijateljima kako mu je sin loš u nogometu. Pravi muškarac će biti vođa obitelji, pravi muškarac će voditi računa o svojoj supruzi i djeci, i truditi se da svi zajedno idu naprijed!

 

PRAVI MUŠKARAC DRŽI KUĆU POD KONTROLOM

Da nas ne bi krivo razumjeli, ne mislimo da morate ući u kuću, lupnuti šakom o stol, narediti ženi da vam donese pivo i izdati naređenja što sve treba napraviti po kući. Nećete biti ništa manji muškarac ako i vi što skuhate, pometete ili operete suđe. Nije stvar u izvlačenju na machoizam i podjelu na muško-ženske poslove, vaša muškost će se očitovati u tome da vi budete pokretač stvari u kući!

 

PRAVI MUŠKARAC DRŽI DO SVOJE RIJEČI

Kada smo bili djeca znali smo se kunuti svim i svačim, imali tajne dogovore koji se nisu smijeli kršiti, ili smo mi malo stariji davali „časnu pionirsku“. Toga danas nema, ali pravi muškarac mora držati svoju riječ – data riječ je svetinja. Ako niste sigurni da nešto možete učiniti nemojte davati riječ, ali ako nešto obećate, nikako nemojte pregaziti svoju riječ! Pogotovo ako je data riječ prema djeci!

 

PRAVI MUŠKARAC NE OGOVARA

Nitko ne bi trebao ogovarati niti tračati, ali ženama je to uobičajeno, pogotovo na njihovim druženjima. Dok se ženama to može oprostiti, muškarcima se ne može nikako. Pravi muškarac ne trača, pravi muškarac ne ogovara. Ukoliko ste jedan od onih koji voli sjesti s prijateljima, i pogotovo prijateljicama, i prenositi najnovije tračeve – vi ne da niste pravi muškarac, nego niste ni muškarac. Točka.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Sve što trebate znati o Luisu Suarezu

Kontroverznog nogometaša navijači klubova u kojima je igrao jednostavno obožavaju   1. Kao četvrti od sedmero braće, Luis Suarez je rođen 24. siječnja 1987. godine ...