8 zanimljivosti o Obitelji Soprano

0

Obitelj Soprano je jedna od omiljenih serija velikog broja muškaraca, a mi vam donosimo osam manje poznatih zanimljivosti

 

„Drea de Matteo je tako snimila scenu u kojoj pogiba, ali i scenu u kojoj preživi. Do prikazivanja epizode ni sama nije znala koja će verzija biti emitirana, te koja će joj biti daljnja sudbina u seriji“

 

1. Obitelj Soprano je trebao biti film. U vrijeme kada serije nisu bile popularne kao danas David Chase, autor Obitelji Sporano, je došao HBO-u s idejom da snime film. HBO je ipak htio seriju, ali se Chase čak i nakon snimanja pilota nadao da će snimiti još materijala i sve pretočiti u film. Na njegovu žalost (ali na sreću današnjih fanova serije), HBO nije odustajao te je na kraju kupno snimljeno 86 epizoda.

2. Obitelj Sporano je povezana s filmom Dobri momci. Možda je na kraju za sve dobro da je snimljena serija a ne film, jer bi ga moguće mnogi prozvali kopijom jednog od najboljih gangsterskih filmova svih vremena – Dobri momci. Obitelj Sporano su uvijek uspoređivali s ovim filmom, a povezanost ova dva vrhunska dijela je i u glumcima. Čak 28 glumaca iz Dobrih momaka je glumilo tijekom šest sezona Obitelji Sporana. Ray Liotta nije među njima, ali je zanimljivo da je bio jedan od kandidata za ulogu Tonyja!

3. Seriju su obožavali i FBI agenti i mafijaši! Obitelj Soprano svoj uspjeh može zahvaliti i činjenici da je prikazivala život današnjih mafijaša onakvim kakav i jest u stvarnosti. Među fanovima su tako bili i FBI agenti koji su svakog ponedjeljka ujutro raspravljali o novoj epizodi. Taj podatak je za Vanity Fair otkrio scenarist i producent Terrance Winter kojemu je tu tajnu otkrio upravo jedan FBI agent! Ali tu nije kraj priče! Naime, prisluškivanjima mafijaša, FBI agenti su otkrili da su i mafijaši fanovi serije koji je gledaju s jednakim oduševljenjem kao i svi ostali!

4. Tajnost ishoda serije je bila tolika da su se snimale po dvije verzije važnih scena. Kod većine serije neke informacije o radnji procure u javnost, što ekipa Obitelji Sporano nikako nije htjela. Stoga su snimali po dvije verzije važnih scena kako nitko, osim najužeg kruga, ne bi znao koja će scena biti u konačnoj verziji. Drea de Matteo je tako snimila scenu u kojoj pogiba, ali i scenu u kojoj preživi. Do prikazivanja epizode ni sama nije znala koja će verzija biti emitirana, te koja će joj biti daljnja sudbina u seriji.

5. Utjecaj serije na stvarni život je bio nevjerojatan. Ne samo da su mnogi zaradili na Obitelji Soprano od turizma (i danas se nude ture u kojima se obilaze mjesta iz serije), nego su mnogi morali objašnjavati da neke stvari nisu stvarne. Tako je npr. jedan shop koji je u seriji zatvoren, u stvarnosti morao staviti natpis da još radi jer su mnogi prestali dolaziti! A vlasnik trkaće staze koja je u seriji prodana je odjednom bio zatrpan ponudama da stazu i stvarno proda!

6. Drea de Matteo je prvotno bila izabrana za ulogu konobarice. Iako je bila na audiciju za ulogu Adriane La Cerve, Drea de Matteo producentima nije bila dovoljno „talijanski“ da bi dobila ulogu, pa su je uzeli da igra ulogu konobarice. Međutim, kako se serija počela ozbiljno pripremati, producenti su srećom promijenili mišljenje i dali joj željenu ulogu. de Matteo se na kraju pokazala dovoljno talijanski da dobije nominaciju za Zlatni globus!

7. Tony Sirico i njegov lik Paulie Walnuts imaju puno toga zajedničkog. Naime, i Sirico je sam često bio iza rešetaka pa je imao čak 28 uhićenja što je čak više od uloga koje je dobio. Sirico je također živo s majkom, te je također bio čudak kao i njegov lik. Ono što Sirico jedino nije htio jest da njegov lik bude prikazan kao cinkaroš, a protestirao je i kada je trebao snimiti scenu u kojoj Paulie ubija ženu.

8. James Gandolfini je posegnu u svoj džep kako bi riješio nesuglasice između ekipe i HBO-a. Tijekom četvrte sezone pojavila su se nesuglasice između HBO-a i glumaca oko toga tko će sve biti na listi onih koji dobivaju i dio zarade od DVD izdanja. Pregovori su čak ugrozili i nastavak snimanja serije, ali je tada uskočio Tony Soprano! Gandolfini je pozvao 11 nezadovoljnih u svoju prikolicu i svima dao ček na 33,333 dolara, zahvaljujući im što su omogućili uspješnost serije. Protest je tim činom prestao i serija se nastavila snimati.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments