8 vježbi za trening kod kuće

0

Ukoliko želite ostati kod kuće i raditi na svom tijelu ovih osam vježbi bi, zbog svoje učinkovitosti ali i jednostavnosti izvedbe, trebale biti dio vašeg treninga.

Sklekovi. Daleko najpoznatija vježba s vlastitom težinom, koju smo naučili raditi još kao djeca za vrijeme tjelesnog odgoja. Sklekovima se aktiviraju prvenstveno mišići prsa i tricepsi, ali od ove vježbe profitiraju i druge mišićne skupine. Trening kod kuće je jednostavno nezamisliv bez ove vježbe, a kada vam dosade klasični sklekovi na raspolaganju vam je veliki broj varijacija sklekova.

Trbušnjaci. Iako ih svi želimo izraditi kako bi na plaži dobro izgledali, dobre trbušne i core mišiće je potrebno imati i radi stabilnosti i čvrstoće cijelog tijela. Izvode se jednostavno, a možete ih izvoditi i za vrijeme npr. gledanja TV-a, baš kao što to radi Cristiano Ronaldo. Postoje i različite vrste trbušnjaka kojima pogađate različite dijelove trbušnih mišića.

Čučnjevi. Tako jednostavna a tako učinkovita vježba koja aktivira mnogo više od samog donjeg dijela tijela, popravljajući snagu, tonus nogu i zadnjice, ali istovremeno poboljšavajući i balans tijela. Učinkovitost vježbe se dodatno može povećati dodavanjem opterećenja, kao i povećanjem broja ponavljanja i serija, ali je jako važno da se vježba izvodi ispravno.

Skok s raznoženjem i odručenjem. Vježba poznata i kao „Jumping Jacks“ još je jedna od vježbi koje su nam poznate od najranijih dana, a odlična je ukoliko želite pržiti kalorije jer tjera srce na brži rad. Od ove vježne jabolje profitiraju mišići corea, a sve što trebate za vježbanje je malo prostora, ali i volje za skakanjem.

Step-up. Možda više pogodna za djevojke nego muškarce, jer najviše djeluje na zadnicu, ova verzija iskoraka bi ipak trebala biti sastavni dio kućnog treninga jer osim na zadnjicu djeluje na noge, mišiće corea te tjerajući srce na brži rad pomaže pri topljenju kalorija. Uzmite stolicu, tamburin ili neku čvrstu kutiju i počnite s penjanjem!

Burpee. Vježba za cijelo tijelo koja zavisno od intenziteta može biti idealna i za početnike, ali i za one koji traže veća iskušenja. Burpee su idealni za topljenje kaloprija jer se sastoje od skleka, povlačenja nogu prema gornjem dijelu tijela i zaustavljanjem stopala među šakama oslonjenim na tlo, skokom, te povratkom u početnu poziciju.

Alpinističko penjanje. Odlična kardio i vježba za trbušnjake, podsjeća na penjanje uz stijenu, po čemu je i dobila ime. Praktično se sastoji iz tri pozicije, početne, koja je identična početnoj poziciji sklekova, poziciji sa privučenom desnom nogom prsima, te istom pozicijom s privučenom lijevom nogom. Održavanje u poziciji sličnoj plank vježbi, aktivira trbušne mišiće.

Visoka koljena. Dobra kardio vježba je idealna za sve one koji žele topiti kalorije, stoga su visoka koljena obavezna za sve one koji žele izgubiti koji kilogram i stopiti masne naslage koje su se skupile najčešće oko trbuha. Napredni način marširanja u mjestu, važi za vježbu kojoj ponovo ne treba puno prostora, i koja se može izvodititi bilo gdje.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments