8 stvari koje ne smijete raditi s bradom

2

Naučite iz grešaka drugih i nikada nemojte napraviti sa svojom bradom neku od ovih stvari!

Bradu nije dovoljno samo pustiti. Odlučili ste pustiti bradu i čestitamo vam na tome. Međutim, ako mislite da ste puštanjem napravili najveći dio posla – prevarili ste se. Bradu nije dovoljno samo pustiti jer ako je jednostavno samo pustite da raste brzo će se pretvoriti u neurednu masu dlaka koja će svima biti odbojna. Bradu treba održavati, paziti, kratiti kad je potrebno te koristiti preparate kako bi je održavali sjajnom i mekanom.

Ni slučajno ne razmišljajte o kozjoj bradi. Da, postoje čak i muškarci kojima dobro stoji ali su u manjini i velikom većinom su ili rockeri ili boemske umjetničke duše. Ukoliko čitate ovaj portal pretpostavljamo da želite biti ozbiljan muškarac koji želi biti bolji, a to nikako nećete postići neozbiljnom bradom poput kozje. Ne samo da izgleda neuredno nego je čak prozvana i kozjom vaginom!? Zar želite to na sebi?

Izbjegavajte brade bez brkova. Osim ukoliko je riječ o jako tankoj bradi koja prati same linije vašeg lica, ali čak ni tada nije preporučljivo, vaša brada bi trebala uključivati i brkove! Pitajte djevojke kako im izgleda brada bez brkova i brzo ćete dobiti potvrdu ove teorije. Srećom, velika većina muškaraca to već zna, ali uvijek je dobro napomenuti da ni slučajno ne brijete brkove a puštate ostatak brade da raste!

Ne puštajte bradu ukoliko nemate genetske predispozicije za to. Svi smo mi genetski određeni za neke stvari, a za neke druge nismo. Postoje muškarci koji su prirodno dlakaviji, i postoje oni sa samo par dlaka. Ukoliko ste od onih kojima je lice prirodno kao „bebina guza“ puštanjem brade (ako se u vašem slučaju to tako može nazvati) samo bi ispali smiješni – poput pubertetlije koji pokušava biti muškarac. Postoje muškarci i kojima su dijelovi lica dlakavi, a dijelovi lišeni brada. Ukoliko spadate u prethodno nabrojane dvije skupine bolje je da bradu ne puštate.

Brada nije za egzibicije. Vaša brada u niti jednom trenutku ne bi trebala biti neka egzotična skulptura s kojom ćete izvoditi egzibicije. Vatrena brada, brada u obliku violinskog ključa i slične stvari su samo nešto što možete povremeno vidjeti na internetu, ali nikako nešto što bi itko iti malo ozbiljan napravio sebi. I djevojke i muškarci bradu vide kao oznaku muževnosti, a to nikako ne bi vidjeli ukoliko bi se odlučili za nešto ekstravagantno.

Ne ostavljajte samo trokutiće. Pod egzibicije bi mogli svrstati i mali trokutić ispod usne ali smo mu odlučili posvetiti poseban prostor jer je riječ o neviđenom kriminalu. Brada, koju je zajedno s malim trokutićem na samom dnu brade, popularizirao John Travolta je jedan od najvećih grooming kriminala svih vremena! Ukoliko mislite da ova brada izgleda cool možda je vrijeme da promislite o svojoj muškosti. Zaboravite na ove egzibicije i pustite bradu kao pravi muškarac.

Aksesoari za bradu ne postoje! Ne vjerujemo da je itko normalan poželio tako nešto, ali stavljanje šljokica u bardu, nešto što se u svijetu pokušava progurati kao trend, je najgore što u životu možete napraviti. Isto vrijedi i za bojanje brade, a čak i stavljanje elastičnih gumica u bradu je nešto što bi trebali zaobilaziti u širokom luku. Neka vaša brada bude prirodna jer ponavljamo – aksesoari za bradu ne postoje!

Brada ne smije biti prljava. Postoji li išta gore od brade u kojoj su ostaci hrane ili ne znamo čega? Možda vam ovo zvuči kao iz nekog starog doba, ali iznenadili bi se koliko je velik postotak muškaraca koji bradu samo puste i više ne vode aračuna o njoj. Svaki pravi muškarac će svoju bradu paziti kao što pazi i svoje tijelo. A to znači da će je redovno prati, čistiti, češljati i održavati uljima i melemima.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

2 comments

Post a new comment

Germanwings: 5 stvari koje biste trebali znati

Low-cost zrakoplovna kompanija došla je u središte svjetskog zanimanja nažalost zbog pogrešnog razloga   1. GERMANWINGS JE U VLASNIŠTVU LUFTHANSE Njemački regionalni zrakoplovni prijevoznik Eurowings ...