8 razloga za prelazak na iOS 7

0

Appleov operativni sustav donosi puno poboljšanja, a ovih osam stvari bi trebale biti dovoljan razlog za prelazak na iOS7

 

„Sve je puno preglednije, animacije su puno bolje, pa je pravi užitak gledati vaš iPhone tijekom promjena aplikacija, ili vraćanja na home screen“

 

BOLJI IZGLED

Stari iOS je imao puno „nezgodnih“ stvari, tko još zaboravlja kožni izgled kalendara, ili loši trodimenzionalni izgled ikona? Home screen je prošao detaljno „čišćenje“, mnoge stvari su svedene na minimum, ali svejedno fantastično izgledaju. Sve je puno preglednije, animacije su puno bolje, pa je pravi užitak gledati vaš iPhone tijekom promjena aplikacija, ili vraćanja na home screen. iOS 7 stvarno izgleda osvježavajuće.

 

POBOLJŠAN SIRI

Siri je sastavni dio iPhonea još od iOS 5, a u novoj „sedmici“ do sada je postigla najveći napredak. Inteligentni osobni asistent, koji vam odgovara na pitanja i daje preporuke (sjetite se samo Raja iz jedne epizode Teorije velikog praska) je sada „upoznata“ i s Wikipediom te Twitterom.

 

LAKŠE OTKLJUČAVANJE

Koliko vam se puta dogodilo da ostavite otključan mobitel te da nazovete nekoga a da i ne znate? Pametni stoga zaključavaju svoj mobitel, ali je problem iOS 6 bio u relativno kompliciranom otključavanju, koje je sada na „sedmici“ puno jednostavnije.

 

AUTOMATSKO UPDATEIRANJE APLIKACIJA

Dosadne obavijesti i otvaranje App Centra kako bi updateirali appove su sada stvar prošlosti. Umjesto toga, iOS 7 će obaviti sve sam dok vi radite druge stvari!

 

LAKŠA OBRADA SLIKA

Nove mogućnosti aplikacija za kameru možda nisu ništa revolucionarno, ali će vam itekako olakšati rad sa slikama (pogotovo novom kamerom koja se krije u iPhoneu 5S). Slike više neće trebati kropirati da bi ih stavljali na npr. Instagram, već će to aplikacija raditi sama ukoliko poželite. Nova aplikacija će slikavanje sa vašim novim ili starim iPhoneom učiniti još zabavnijim.

 

ITUNES RADIO

Ova fantastična mogućnost u početku neće biti dostupna svim korisnicima van SAD-a, sve dok se ne riješe pitanja oko licenci, a nadamo se da će to biti brzo jer je iTunes jedna stvarno zanimljiva „stvarčica“. Zamislite slušanje glazbe s iTunesa i to bez potrebe downloadiranja? Cijela baza pjesama stajat će vam na raspolaganju!

 

LAKŠE SNALAŽENJE S OBAVIJESTIMA

Malo tko je koristio mogućnost obavijesti u iOS 6, ali s novim iOS 7 to bi se moglo i primjeniti. Skupljanje obavijesti dok je mobitel zaključan, i kasnije pregledavanje, je sada puno jednostavnije, a lakše je i puno brže iz obavijesti poći na poruke, mailove ili što već….

 

KONTROLNI CENTAR

Kontrolni centar je vjerojatno postigao najveći napredak u odnosu na iOS 6. Jednostavnim pokretom prsta na dnu ekrana imate trenutni pristup Wi-Fi-u, Bluetoothu, te svjetiljki. Player također zahtjeva manje vremena za otključavanje i pokretanje media player aplikacije, a Kontrolni centar konačno dodaje i quick control panel na vaš iPhone!

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Najveće akcijske zvijezde 80-tih

Sada već dalekih 80-tih, akcijski filmovi su bili nešto što se ne propušta, a akcijske zvijezde su bile jedine prave zvijezde     DOLPH LUNDGREN ...