8 obaveznih vježbi za leđa

0

Ukoliko želite razviti leđa ovih bi osam vježbi trebalo biti sastavni dio vašeg treninga

 

„Kako vježbu veslanja u teretani napraviti zanimljivijom i težom? Tako da radite obrnuto veslanje!“

 

MRTVO DIZANJE

Klasična vježba koja je odlična za vaša leđa, pogotovo za donji dio leđa! Počnite s manjim težinama kako se ne bi ozlijedili te s vremenom povećavajte težinu. Prije nego što i shvatite, moći ćete podizati jako velike težine, a vaša leđa će biti snažna.

 

RUMUNJSKO MRTVO DIZANJE

Vježba slična „običnom“ mrtvom dizanju, ali u kojoj osim mišića leđa rade i mišići nogu. Razlika je u tome što se težina ne podiže nego samo do kukova. Kao i kod mrtvog dizanja i ovdje počnite s manjim težinama dok u potpunosti ne savladate vježbu.

 

ZGIBOVI S KARIKAMA

Nažalost, ovu ćete fenomenalnu vježbu teže raditi jer malo koja teretana ili klub imaju gimnastičarske karike. Ova je vježba inače i bolja od običnih zgibova jer će vam zbog zadržavanja karika u mirnom položaju raditi i core, a osim mišića poboljšat ćete i stabilnost.

 

OBRNUTO VESLANJE

Kako vježbu veslanja u teretani napraviti zanimljivijom i težom? Tako da radite obrnuto veslanje! Uhvatite se za konopce, i spuštajte se tijelom tako da vam vaše tijelo bude u položaju od 45 stupnjeva u odnosu na tlo. Sada se pridižite povlačeći konopce, te se ponovo spustite u početni položaj. U ovoj vježbi će raditi site mišićne skupine kao i kod sklekova, ali na puno intezivniji način.

 

CROSSOWER PULLDOWN

Ova je vježba inače poznata i kao Wolverine. Izvodi se na lat mašini tako da stojite uspravno na nogama, lijevom rukom hvatate desni kabel, desnom lijevi. Povlačeći razvlačite ruke što jača mišiće leđa, ruka i prsa. U ovom slučaju zaboravite na težinu, važno je samo da radite što više ponavljanja.

 

RENEGADE VESLANJE

Iza ovog čudnog imena (Odmetnik) vježbe krije se naporna vježba u kojoj obavezno počnite sa što manjom težinom dok je ne savladate. Stanite u pozu za sklek, ali s bučicama u rukama. Zadržavajući početnu pozu, podignite desnu ruku i bučicu što više podignite do ramena. Izmjenjujte ruke. Kako vježba zahtjeva i održavanje stabilnosti, vaš core će raditi jednako kao i mišići leđa.

 

T-BAR VESLANJE

Uzmite uteg koji koristite za bench, te ispod njega provucite zamotani ručnik. Stanite u položaj kao za mrtvo dizanje te koristeći ručnik podižite uteg. Ne pretjerujte s težinama, jer je i ovdje cilj uraditi što više ponavljanja kako bi mišići radili.

 

ZGIBOVI

Klasična vježba koju jednostavno morate izvoditi ukoliko želite imati razvijena leđa. Koristeći različite položaje ruka i stiskove, možete više ili manje raditi na pojedinim grupama mišića vaših leđa. Vodite samo računa da se nakon svakog zgiba potpuno spustite, tako da su vaše ruke potpuno opružene, kako bi vježba imala više efekta.

 

 

banerfacebooklike

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Jennifer Lawrence

Tek su joj 23 godine, ima Oskara i tri nominacije i jedna je od najtraženijih glumica današnjice     Lawrence je imala sve potrebno za ...