7 razloga za svakodnevni seks

0

Redovan seks osigurat će vam bolji san, smanjiti stres, potrošiti nešto kalorija, ali i još mnogo više

 

Seks pruža zadovoljstvo, ali osim toga postoje i mnoge druge dobrobiti koje svakako ne bi trebali zanemariti.Baš suprotno. Redovan seks osigurat će vam bolji san, smanjiti stres, potrošiti nešto kalorija, ali i još mnogo više.Portal TOI donosi još razloga zašto biste se trebali prepustiti strastima sa svojom partnericom svaki dan.

1. Kardiovaskularno zdravlje. Nedavna studija otkrila je da muškarci koji imaju seksualne odnose više od dva puta tjedno, imaju manji rizik od srčanog udara u odnosu na muškarce koji vode ljubav jednom mjesečno ili rjeđe.

2. Jača imunitet. Redovan seks povećava razinu antitijela imunoglobulina A (IgA) koji štiti naše tijelo prehlada i groznica.

3. Smanjuje razinu stresa. Ne samo da će seks poboljšati raspoloženje već će djelovati tako da se lakše nosite sa stresom i budete sretniji.

4. Umanjuje bol. Sada je zaista pravo vrijeme da prestanete koristiti glavobolju kao izgovor za odbijanje seksa. Ako vas glava zaista boli, onda je pravo vrijeme da se upustite u seks jer će se razina hormona oksitocina povećati za čak pet puta i smanjuje se osjećaj boli.

5. Produljuje život. Redovan seks, točnije, orgazam, jača imunitet, obnavlja stanice i održava kožu zdravom. Muškarci koji dožive barem dva orgazma tjedno duže žive od onih koji ga dožive tek koji put mjesečno.

6. Poboljšava cirkulaciju. Tijekom seksa ubrzava se rad srca i organi su opskrbljeniji kisikom, a tijelo izbacuje toksine iz organizma.

7. Poboljšava spavanje. Iako može biti nezgodno, ali san odmah nakon seksa bit će mnogo opušteniji od redovnog sna.

About author

Večernji

Prvi portal neke novinske kuće u Hrvatskoj stavlja naglasak na kvalitetu tekstova, točnost i pouzdanost informacija. Kliknite vecernji.hr!

No comments

Kako uklopiti sat sa odijelom?

Kada smo mi muškarci u pitanju sat ima posebno mjesto. Sat je potvrda stila, statusni simbol i modni detalj bez kojeg je nemoguće upotpuniti izgled ...