7 pravila za čarape

0

Čarape – na prvi pogled tako nevažna stvar. Na kraju krajeva, čarape su tu samo da vam se noge ne smrznu. Ali, taj mali nevažni detalj može strahovito pokvariti vaš ukupni dojam ukoliko ga ne „odradite“ kako treba. Kako su stil i moda nešto u čemu se pažnja posvećuje i detaljima pročitajte ovih par savjeta kako vam jedna nevažna stvar ne bi urušila sav trud.

1. Boje čarapa uskladite s bojom hlača. Pogrešno je mišljenje da čarape treba usklađivati sa cipelama. Izuzev jeansa, s bojom hlača usklađujte boju čarapa pa tako crne hlače sparite sa crnim čarapama, sive sa sivim, itd. Ako se dvoumite oko nijanse, uvijek izaberite malo tamnije čarape od hlača.

2. Bijele čarape su samo i isključivo za sport. Ništa vam ne može više poništiti sav trud u odijevanju ukoliko obučete bijele čarape! Postoje muškarci kji misle da bijele čarape idu uz jeans ali to je pogrešno mišljenje jer bijele čarape idu samo i isključivo za sportske aktivnosti. Ovo je osnovno pravilo koje baš nikako ne smijete prekršiti.

3. Elegantne cipele zahtijevaju i elegantne čarape. Ukoliko ste se odjenuli za neki svečani događaj morate voditi računa ne samo o boji vaših čarapa već i o materijalu. Sportske čarape, koje su obično deblje da bi upijale znoj, tako možete zaboraviti te izaberite finije i tanje čarape.

4. Nemojte presavijati čarape. Pri ovome ne mislimo na način slaganja čarapa u ormar, već na način nošenja čarapa. Čarape trebaju stajati utegnuto na vašoj nozi i nikako ih nemojte presavijati ili spuštati kako bi bile kraće. U slučaju da želite da vam budu jedva iznad cipela kupite kraće čarape, ali vodite računa da na poslovni izgled jednostavno ne ide pogled na dlakave noge.

5. Kupujte nove čarape. Nemojte nositi čarape sve dok ne budu pune rupa kao švicarski sir. Kupujte nekoliko pari čarapa svakih pola godine jer nikada ne znate kada ćete se pred nekim morati izuti a nema ništa gore od čarapa koje pružaju nemotean pogled na prste. Čim čarape počnu blijediti kupite novi par.

6. Izbjegavajte previše šarene čarape. Čarape sa previše veselim uzorkom ili nekim printom nisu za ozbiljnog muškarca i definitivno ne za poslovni izgled. Ukoliko u vama još uvijek čuči dijete kupite si nekoliko takvih pari ali ih nosite samo kod kuće jer zadnje što želite jest da vas na poslu smatraju nezrelim mušarcem.

7. Čarape se ne nose na sandale. Samo je jedan modni grijeh veći od bijelih čarapa – nošenje čarapa na sandale. Iako je ovo jedan od smrtnih grijeha nevjerojatno je koliko se muškaraca još uvijek odluči na ovu kombinaciju. Ukoliko vam se ovo dogodi nemojte se iznenaditi ukoliko se svi s velikim podsmjehom budu okretali za vama.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments