7 najboljih smartphonea 2014. godine

0

Godina na izmaku nam je donijela neke vrlo zanimljive smartphone pa je red da se prisjetimo onih najboljih

 

01xperiaz2

SONY XPERIA Z2

Iako ne mnogo različita od Z1, Z2 je ispravila sve mane svog prethodnika i postala ponajbolji smartphone 2014. U Sonyu su se napokon sjetili staviti IPS zaslon, pa je tako prikaz slike bio primjetno bolji, dok su kontrast  imaksimalna svjetlina ostali na odličnoj razini. Pohvalno je i postavljanjestereo zvučnika, te sjajne baterije koja je gotovo zasjenila konkurenciju.

Najjači aduti: Baterija i zaslon

 

02alpha2

SAMSUNG GALAXY ALPHA

Model kojim je Samsung okrenuo novu stranicu u proizvodnji mobilnih uređajaje svakako Samsung Galaxy Alpha. Nakon stotina zamjerki na račun plastične izrade, Samsung je napokon „pukao pod pritiskom“ i napravio mobilni uređaj koji za izradu koristi metal, odnosno brušeni aluminij. Iako alpha kao uređaj ne donosi ništa inovativno, vrlo je dobro ukomponirana sa senzorima za otisak prsta i otkucaje srca, kojima se mogu pohvaliti malobrojni gadgeti.

Najjači aduti: Vrlo kompaktan uz dostatno velik ekran (4,7“)

 

03htcm8a

HTC ONE M8

Možda novi One od HTC-a nije donio velike inovacije u odnosu na stariji model, ali se opravdano nalazi na mjestu najboljih smartphonea za ovu godinu. Najviše hvale i dalje ide za stereo zvučnike koji su za tri koplja bolji od konkurencije. Uređaj krasi prekrasni brušeni aluminij koji mu daje premium osjećaj, a veliki 5-inčni zaslon samo pojačava dojam.  Svakako treba pohvaliti HTC-ovu inačicu softvera (Htc sense) koja je izvrsno dorađena i uređaj radi vrlo glatko.

Najjači aduti: Ispoliran softver i vrhunski zvučnici

 

04lgg3

LG G3

Ako je netko kralj kompaktnosti u odnosu na dijagonalu ekrana kod današnjih flagshipova, onda je to svakako LG G3 koji nudi dijagonalu od čak 5,5“ u tijelu mizerno većem od konkurencije. Također treba napomenuti da je ovoprvi mobitel s qHD zaslonom (1440X2560), što rezultira izuzetno oštrim prikazom slike. Kamera s laserskim autofokusom je jedna od najboljih , a softver je doživio renesansu zadnjim updateom, te je sada ravnoparavan konkurentima.

Najjači aduti: Vrlo dobar zaslon, laserski autofokus i vrlo glasan zvučnik(81 decibela).

 

05sharp

SHARP AQUOS CRYSTAL

Ovaj Sharpov model je već na prvi pogled vrlo čudan i znatno drugačiji odostalih mobilnih uređaja na tržištu. Naime, njegov ekran je razvučen od ruba do ruba na gornjem dijelu, dok se na dnu uređaja nalaze senzori .Unatoč dijagonali od 5“, uređaj je vrlo kompaktan i vidno je manji odostalih mobilnih uređaja koji imaju istu dijagonalu. Ali, to je nažalostsve zanimljivo što donosi ovaj uređaj, jer je sve ostalo samo malčice bolje od prosjeka. No, inovacija koje su se sjetili u Sharpu je svakako hvalevrijedna i zasigurno smjernica za buduće mobilne telefone.

Najjači audti: Nevjerojatno kompaktan za uređaj s 5“ zaslonom

 

06samsunggalaxynote

SAMSUNG GALAXY NOTE 4

Četvrta generacija bilješke je zasigurno jedan od najpopularnijih inajtraženijih modela današnjice. Izvrstan 5,7“ zaslon, kamera od 16MP s optičkom stabilizacojom i famozni S Pen dovoljno govore o kakvom se mobitelu radi. Također, poradilo se i na dizajnu, pa tako sada umjesto plastike imamo brušeni aluminij na rubu uređaja te zadnji poklopac od umjetne kože koji vrlo lijepo sjeda u ruku.

Najjači aduti: Kamera, zaslon i S Pen

 

07iphnoe6

APPLE IPHONE 6+

Nakon nekoliko godina iščekivanja, u Appleu su napokon odlučili izbaciti modele s velikim zaslonima. Tako sada u ponudi nagrižene jabuke imamo iPhone 6 s 4,7“ ekranom, te 6+ verziju koja ima 5,5“ zaslon. Veći model imam nogo bolju bateriju od manjeg, te optičku stabilizaciju slike što rezultira boljim fotografijama u uvjetima slabijeg osvjetljenja. Uzmemo li u obzir gotovo savršenu završnu obradu, izvanrednu kameru, softver doveden gotovo do savršenstva te podršku u sljedeće četiri godine, ne možemo reći da Appleov ovogodišnji iPhone ne zaslužuje biti postavljen na vrh ljestvice.

Najjači aduti: Jednostavnost korištenja, kamera, vrhunska izrada

About author

Marko Rakić

Kultov stručnjak za gadgete, i tehniku općenito, surađivao je s mnogim portalima o Formuli 1

No comments

42 odlična fitness savjeta

Primjenite neke od ovih fitness savjeta kako bi brže ostvarili tijelo o kojem ste uvijek sanjali!   1. Između serija istežite 20 do 30 sekundi ...