7 koraka do savršene frizure

0

Dok se prije odlazak frizeru doživljavao kao nešto rutinski, i sve se svodilo samo na održavanje, danas muškarci puno više pažnje posvećuju svojim frizurama koje su u međuvremenu postale dosta zahtjevniji. S obzirom na to koliko postoji različitih muških frizura, ukoliko želite da vaša bude savršena trebali bi joj posvetiti i dovoljno pažnje, pogotovo jer izgled frizure itekako utječe na vaš ukupni dojam. Proces počinje još i puno prije nego sjednete u frizerski stolac, a završava tek kada ste u potpunosti zadovoljni.

1. Jasno definirajte cilj. Prije nego pođete kod frizera morate dobro znati što želite. Točno  odredite koju frizuru želite, jer ćete tako lakše objasniti vašem frizeru. Ako se budete previše dvoumili ili mijenjali plan za vrijeme šišanja mogli bi završiti s jako lošom frizurom za koju neće biti kriv frizer nego baš vi.

2. Pripremite se. Na šišanje dođite sa suhom, čistom kosom na koju niste nanosili gel ili neki drugi preparat. Frizuru će biti puno lakše oblikovati ako je prirodna.

3. Točnost je vrlina. Možda vam izgleda da nije problem ako kasnite pet minuta ali frizeri najčešće imaju puno posla i ako zakasnite frizer će žuriti kako bi na vrijeme mogao primiti idućeg klijenta, što u konačnici može rezultirati lošom frizurom. Ukoliko dođete na vrijeme imat ćete dovoljno vremena da detaljno opišete frizeru što želite, pa čak i da se ukoliko je to potrebno savjetujete s njim.

4. Pričajte. Nemojte držati jezik za zubima već frizeru objasnite do najsitnijih detalja kakvu frizuru želite, jer ćete na taj način dobiti najbolju frizuru. Ukoliko sve lijepo opišete olakšat ćete posao frizeru koji, ne zaboravite, ne može čitati vaše misli.

5. Pokažite što želite. Ukoliko niste vješti s riječima, ili vam je jednostavno teško nešto dočarati riječima pokažite mu na primjeru. Barem danas, u vrijeme pametnih telefona, nije problem naći sliku frizure koju želite. Što više slika to je bolje.

6. Pratite rad frizera. Nikada nemojte biti nezainteresirani tijekom šišanja već pratite što frizer radi te ga navodite tijekom šišanja kako bi konačna frizura bila onakva kakvu želite. Ukoliko vam se nešto ne sviđa recite to na vrijeme a ne kada se više ne može ispraviti.

7. Budite redovni. Osnova dobre frizure je redovno održavanje, a tko vam može bolje održavati vašu frizuru od frizera? Ne čekajte da vam kosa bude previše dugačka jer je uvijek bolje da idete na češće ali kraće tretmane kako bi lakše oblikovali vašu željenu frizuru.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Kombinacije boja za ovu zimu

Ukoliko ste muškarac koji voli biti savršeno odjeven od glave do pete, odnosno do zadnjeg detalja, ovo su kombinacije koje bi trebali prihvatiti ove sezone. ...