6 znakova da ste u „toksičnoj“ vezi

0

Prepoznajte znakove na vrijeme kako vas veza, u kojoj biste trebali biti sretni i opušteni, ne bi polako uništavala

 

„U početku, osjećate se sretno jer vaša partnerica želi znati svaki mali detalj o vašem danu , ali tijekom vremena shvatit ćete da je to zbog njezine nesigurnosti, a ne zato jer vas voli“

 

Na početku nove veze početni osječaj zaljubljenosti lako može ‘maskirati’ činjenice da je ta veza zapravo toksična za vas.  

Zato je bitno prepoznati znakove na vrijeme kako vas veza, u kojoj biste trebali biti sretni i opušteni, ne bi polako uništavala. Ovo je 6 znakova koji će vam ukazati na ‘problematičan’ odnos, piše TOI.

 

UMARA VAS

Psihologinja Kanan Khatau Chikhal tvrdi : ‘Jedan od prvih znakova toksičnih odnosa je kako se osjećate nakon što ste zadovoljili svoju partnericu. Osjećate li se smiono i motivirano ili poput ispuhanog balona?. Ako se osjećate da više dajete nego primate, vrijeme je za promjene.

 

HODATE PO JAJIMA

Ne doslovno, naravno. Ali ako imate osjećaj da morate ‘hodati po jajima’ u vezi nešto ne štima. Morate li dvaput izvagati što ćete izgovoriti ili temeljno analizirati što ćete napraviti jer se brinete kako će druga strana reagirati?

 

PREUZIMATE NAVIKE SVOJE PARTNERICE KAKO BI JE IMPRESIONIRALI

Iako to može biti dobar pokazatelj što osjećate, ipak to može biti vrlo ‘toksično’. Najvažnije je da u vezi ne izgubite sebe. Nemojte pristati na još koje piće više samo kako biste je impresionirali. Ako vas vaša veza uvodi u prihvaćanje nekih negativnih navika, vrijeme je da razmislite o njoj još jednom.

 

LJUBOMORA POKAZUJE SVOJU RUŽNU STRANU

Ljubomora i posesivnost može biti simptom kompleksa manje vrijednosti, kaže psihijatrica dr Anjali Chhabria. ‘U početku, osjećate se sretno jer vaša partnerica želi znati svaki mali detalj o vašem danu , ali tijekom vremena shvatit ćete da je to zbog njezine nesigurnosti, a ne zato jer vas voli. To može biti vrlo nezdravo i simptom većeg problema.

 

STALNO IZRANJAJU POGREŠKE IZ PROŠLOSTI

Stalno vraćanje u prošlost i izvlačenje nečega iz nekih prošlih veza ili vremena nikako nije dobar znak. Partnerica time pokazuje da ne namjerava riješiti problem već se ‘vuče’ stalno za nečim iz prošlosti. Ti ‘duhovi iz prošlosti’ mogu vašu vezu učiniti preteškom.

 

NISTE RAVNOPRAVNI

Ako ste se počeli odvajati od svojih prijatelja i članova obitelji zbog veze u kojoj jeste, vrijeme je za zabrinutost. U vezi ste vas dvoje, a ne samo vi ili vaša partnerica. Nemojte se dovesti u sitauciju da zaboravite, primjerice, rođendan svog najboljeg prijatelja i to samo zbog toga što vas je potpuno zaokupila veza u kojoj ste se našli.

 

Tekst preuzet s vecernji.hr

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Što se nalazi u vašoj cigareti?

Uživanje u cigaretama lako postane navika, ali jeste li se ikad ozbiljnije zapitali koji se otrovi nalaze u njoj?   BENZEN Najjednostavniji aromatski ugljikovodik se ...