6 teorija zavjera koje su se pokazale točnim

0

Teorije zavjere najčešće budu samo to, ali ovih šest puta su se pokazale potpunom istinom!

 

AMERIČKA VLADA STOJI IZA UBOJSTVA MARTINA LUTHERA KINGA

Iako američka Vlada i sama glorificira Kinga i koristi ga kao sinomnim za rasnu izjednačenost, malo je poznato da je Sud u Memphisu proglasio Vladu krivom za zavjeru i ubojstvo Martina Luthera Kinga! Obitelj Kinga je podnijela tužbu 1999. godine, a nakon četiri tjedna preslušavanja 70-tak svjedoka Sud je ustvrdio da su Vlada, federalne agencije i mafija orkestrirale ubojstvo. Unatoč ovako bombastičnoj odluci, obitelj Kinga je dobila odštetu od samo 100 dolara!

 

AMERIKANCI SU NAORUŽAVALI MEKSIČKE KARTELE

U posljednjih 10-tak godina u Meksiku zabilježen je drastičan porast ubojstava povezanih sa drogom, a veliki broj krvoprolića je bio počinjen oružjem porijeklom iz SAD-a. Ono što je zanimljivo u ovoj priči jest da je američka Vlada, odnosno njihov ATF (United States Bureau of Alcohol, Tobacco, Firearms and Explosives) svjesno naoružavao kartele preko trgovaca oružjem koje su kontrolirali. Ideja ATF-a je, u operaciji Fast and Furious, bila preko praćenog oružja uhititi vođe kartela i na taj način kartele uništiti. Nitko od iti malo više rangiranih pripadnika nikada nije uhićen, a praćenim oružjem su počinjeni i neki stravični zločini na području SAD-a!

 

ORKESTRIRANJE TERORISTIČKIH NAPADA NA VLASTITO STANOVNIŠTVO

Tijekom 60-tih godina američka je vojska napravila plan Operation Northwoods kojemu je cilj bio povećati podršku Amerikanaca prema eventualnom napadu na Kubu. Kako to napraviti? Serijom terorističkih napada u većim američkim gradovima, potapanjem američkog broda i ubojstvom tadašnjeg američkog heroja astronauta Johna Glenna!? Naravno, za sve bi optužili Kubance, ali srećom plan je dobio tadašnji predsjednik JFK. Dugo vremena je ovaj plan bio urbana legenda, da bi se deklasifikacijom pojeidnih spisa 1997. godine otkrilo da je bio itekako stvaran!

 

NAMJERNO ZARAŽAVANJE SIFILISOM RADI EKSPERIMENTA

Danas je slučaj iz Tuskegeea dobro poznat kao primjer što su sve Vlade spremne učiniti vlastitom stanovništvu, ali svojevremeno je među ljudima bila prisutna samo pretpostavka na „nešto ne štima“. Tijekom čak 40-godina, afro-američki muškarci s područja Tuskageea su zaraženi sifilisom, i namjerno ne liječeni kako bi se napravila studija o tome kako se sifilis širi i djeluje na ljude. Da nije bilo Drugog svjetskog rata, i testova koji su morali napraviti oni koji su se htjeli prijaviti u vojsku, vjerojatno nitko od njih ne bi ni znao da je zaražen. Na kraju je od 399 zaraženih muškaraca umrlo njih 128.

 

POVOD ZA VIJETNAMSKI RAT JE IZMIŠLJEN

Baš kao što se ispostavilo da Irak nikada nije imao oružje za masovno uništenje, za što George Bush nikada nije odgovarao, tadašnje predsjednik Lyndon Johsnon je 4. kolovoza 1968. godine Amerkinacima objavio vijest da je Sjeverni Vijetnam napao američki brod u zaljevu Tonkin. Bila je to kap koja je Amerikancima prelila čašu, te je Kongres brzo izglasao slanje vojnika u Vijetnam. Do 1973. godine u borbama u Vijetnamu život su  izgubila tri milijuna djece, žena i muškaraca, a kada je NSA 2005. godine skinula veo tajne sa spisa ispostavilo se da nikakvog vijetnamskog broda nije bilo u zaljevu, te da se napad na USS Maddox nikada nije ni dogodio, već da je Hojsnonsvijesno prevario kongres kako bi dobio potrebnu podršku.

 

AMERIKANCI SU ABOLIRALI NACISTIČKE STRUČNJAKE

 

Po završetku Drugog svjetskog rata predsjednik Truman je odobrio operaciju Paperclip kojom su se nacistički znanstvenici u tajnosti prebacili u SAD kako bi pomogli u razvoju njihovih projekata. I dok je Truman napisao da svi oni koji su radili direktno s nacistima moraju biti smaknuti, američka vojska je „pobrisala“ njihove biografije kako bi ih spasila sigurne smrti. Vojska je smatrala da je važnije da ostvare zamišljenje projekte nego da ih ubiju, pa su tako čak i oni koji su odigrali veliku ulogu u osmišljavanju načina ubijanja Židova, završili kao savjetnici specijalnih projekata američke vojske.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

McLaren 570S Coupe

Za svega 3,2 sekunde dostiže stotku, dok je potrošnja svedena na 9.2 l/100 km   Na salonu u New Yorku McLaren je predstavio 570S Coupe, ...