6 stvari koje muškarci s isklesanim trbušnjacima rade svaki dan

0

Ukoliko želite imati zavidne trbušne mišiće, a tko ne želi, naučite nešto od onih koji ih imaju. Ovo su stvari koje takvi muškarci rade svakodnevno, isprobajte i vi!

Jačanje corea. Da bi imali impresivne trbušne mišiće osnova je da ojačate mišiće corea koji stabilizira cijelo tijelo i pomaže u prijenosu snage između gornjih i donjih udova. Idealne vježbe za core su nabačaj na grudi i izbačaj iznad glave.

Zdravi ugljikohidrati. Dobri trbušnjaci zahtijevaju unošenje zdravih ili složenih ugljikohidrata. Namirnice poput žitarica, slatkog krumpira i voća dat će vam neophodnu energiju da izgurate intenzivan trening i da brže topite masne naslage.

Fizička aktivnost. Ne morate trenirati svih sedam dana u tjednu ali se potrudite da tijekom cijelog dana budete što više fizički aktivni. Stežite se, provedite vrijeme u šetnji… bilo što samo da dan ne provedete na kauču ispred TV-a.

Kvalitetan san. Dobar san je također važan čimbenik u izgradnji trbušnjaka. Manjak sna izaziva stres u tijelu, usporava metabolizam i pokreće hormonalni disbalans što rezultira povećanjem apetita i akumulacijom abdominalnih masti.

Proteini. Unos proteina je važan korak prema trbušnim mišićima. Piletina i crveno meso, proizvodi od soje i grašak su puni moćnih amino-kiselina koje doprinose izgradnji mišića. Proteini su pogotovo važni za jačanje mišića corea i to u vremenu od tri sata od konzumiranja.

Izbjegavanje nekvalitetne hrane. Hrana koja sadrži velike količine šećera, natrija, masti i drugih kemikalija pokreću upalne procese, pa se samim tim sporije razgrađuje  i doprinosi stvaranju masnih naslaga, a to je zadnje što želite.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments