6 razloga zašto je dobro piti viski

0

Piti viski nije samo svojevrsni dokaz muškosti, niti u slučaju da pijete kvalitetan viski statusni simbol, piti viski može donijeti i nekoliko zdravstvenih prednosti – naravno, ukoliko se ne pretjeruje s količinama. Stoga, ukoliko vas bolja polovica ili bilo tko napadne radi druženja s viskijem, iznesite joj jedan od ovih argumenata.

Poboljšava pamćenje. Viski u svom sastavu ima i antioksidanse koji pomažu poboljšanju zdravlja mozga. Vjerujemo da vam je dobro poznato da alkohol povećava cirkulaciju što pridonosi vašem pamćenju, dok etanol pomaže neuronima da pravilno funkcioniraju.

Oslobađa od stresa. Ukoliko ga pijete u umjerenim količinama, viski djeluje na živčani sustav, tako da vas opušta i relaksira. Ponavljamo – samo ukoliko ga pijete u umjerenim količinama.

Smanjuje rizik od moždanog i srčanog udara. Odlična stvar kod viskija je ta što sprječava stvaranje naslaga kolesterola u vašem kardiovaskularnom sustavu, te vam pomaže da se smanji količina kolesterola. A sve to u konačnici drastično smanjuje opasnost srčanog i moždanog udara.

Produžuje životni vijek. Prevelike količine viskija, i bilo kojeg drugog alkohola, će vam definitivno skratiti životni vijek, ali umjerena količina vam ga može produžiti. I to zbog toga što antioksidansi pomažu u borbu protiv radikala koji su glavni uzrok starosti.

Pomaže u prevenciji prehlade. Vjerojatno niste znali da viski može poslužiti kao odličan sirup za kašalj. Isto tako alkohol pomaže da se ubiju sve bakterije u grlu. Najbolji efekt ćete postići ako fa pomiješate s toplom vodom i limunom.

Ne deblja. Evo odličnog argumenta – za razliku od gaziranih, pa čak i nekih „prirodnih“ sokova, viski je alkohol s malim brojem kalorija! Ispijanjem viskija smanjujete kolesterol u krvi i ne podižete kilažu!

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Kako odlično izgledati u crnom

Crna je boja koja na muškarcu može izgledati odlično, ali samo ako se look savršeno isplanira   „Kožnu jaknu obući na bilo što, ali u ...