6 napitaka za borbu protiv stresa

0

Današnji život je jednostavno nemoguć bez stresa, pa vam donosimo napitke koji će vam pomoći smanjiti njegov utjecaj

 

MLIJEKO

Zašto se govori da je dobro popiti čašu mlijeka prije spavanja? Kalcij i magnezij pomažu za smanjivanje krvog tlaka, dok se aminokiselina tiptofan pretvara u serotonin koji je zaslužan za dobro raspoloženje.

 

VODA

Voda, koju toliko često zanemarujemo, ima dobar utjecaj na naše tijelo, a jedan od njih je i što omogućuje lučenje endorfina koji poboljšava vaš osjećaj zadovoljstva. Ovaj enzim se inače luči i za vrijeme seksa!

 

CRNI ČAJ

Kortizol je steroidni hormon kore nadbubrežne žlijezde koji se luči u velikim količinama pri povećanom stresu. U pomoć stiže crni čaj koji će vam već za šest tjedana svakodnevnog korištenja značajno smanjiti razinu kortizola.

 

ZELENI ČAJ

Osim što pomaže pri gubljenju težine, zeleni čaj sadrži i aminokiselinu teanin. Teanin podiže razinu serotonina u mozgu pa, osim što ćete se osjećati bolje, pomaže i u borbi protiv anksioznosti.

 

ČAJ OD KAMILICE

Ako se osjećate nervozno najbolji prirodni način za opuštanje je čaj od kamilice. U kamilici se nalazi glicin, najjednostavnija aminokiselina među proteinskim aminokiselinama,  koji ima opuštajuća svojstva.

 

SOK OD SVJEŽEG POVRĆA

Za razliku od ostalih napitaka ovaj napitak i nema baš najbolji okus. Sok od špinata, celera i kelja je bogat kalcijem i magnezijem, što pomaže u smanjenju krvog tlaka, a bogat je i vitaminom C što pomaže boljoj otpornosti tijela na stres.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Volkswagen Golf GTI TCR

Napravljen posebno za natjecanje na TCR International Series utrkama,  GTI TCR je baziran na produkcijskom Golfu VII GTI. Osim kozmetičkih dorada na karoseriji, najveće promjene su ...