6 najboljih savjeta za početnike

0

Početnik ste u teretani i još uvijek se ne snalazite? Svatko vam daje savjete, a vi ne znate koji bi savjet poslušali a koji ne? Kako bi izdržali sve početne prepreke i počeli pravilno raditi na sebi krenite od ovih jednostavnih stvari koje će dati velike rezultate!

Ne očekujte uspjeh preko noći. Većina muškaraca se nada kako će izgraditi zavidno tijelo u svega nekoliko tjedana. Međutim, stvarnost je takva da bildanje mišića i izgradnja snage ne ide preko noći. Strpljenje je izuzetno važno jer ako budete uporni rezultati će nakon nekog vremena ipak doći.

Svaka aktivnost je bolja od nikakve. Na početku vam možda neće ići najbolje i morat ćete istraživati koje vježbe vam odgovaraju a koje ne. Radit ćete možda vježbe i pogrešno, i koliko god je jako važno radi napretka da vježbe odrađujete ispravno, opet je već to što vježbate puno bolje nego da doma sjedite ispred TV-a.

Upoznajte se s pravilima ponašanja u teretani. Naučite da budete ljubazni prema kolegama u teretani i puni poštovanja. U teretani postoje i nepisana pravila ponašanja kojih se trebate pridržavati kako ne bi bili „jedan od onih“.

Nitko vas neće osuđivati. Kada prvi put uđete u teretanu vjerojatno ćete imati osjećaj da svi gledaju u vas, kako ne znate kako izvesti neku vježbu, i da svi bulje u vaš pivski trbuh. To je ipak samo osjećaj jer svi su prošli taj put, svi su oni jednom bili prvi put u teretani. Dapače, u teretani ćete uvijek naići na nekoga tko će vam htjeti pomoći.

Savladajte svoje strahove. Savladajte svoje strahove i krenite naprijed. Ukoliko ne znate kako se neka vježba izvodi pitajte nekoga od kolega. Davajte maksimum i neka vas ne zastrašuju težine koje drugi podižu, kao i lakoća kojom izvode neke vježbe. I vi ćete doći do tog nivoa ukoliko budete motivirani i uporni!

Novac je dobra motivacija. Pri ovome ne mislimo kako bi mogli zarađivati jednog dana kada izgradite tijelo, već na to da bi plaćena članarina trebala biti početni motivator za odlazak u teretanu. Ako ste već platili članarinu šteta je da novac propada, zar ne?

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments