6 načina kako besplatno poboljšati svoje zdravlje

0

Izgleda da nam neke stvari, koje nam mogu poboljšati zdravlje, stoje pred nosom potpuno besplatno

 

1. Dišite duboko. Ne govori se uzalud da dišete duboko kada izgubite živce zbog nečega. Stres i nerviranje vode do stiskanja mišića, ali i krvnih žila što potencijalno povećava mogućnost srčanog ili moždanog udara. Stoga drugi put duboko udahnite, brojte do 10 i izdahnite kako bi se vaši mišići opustili.

2. Provodite vrijeme na suncu. Izlaganje suncu povećava razinu vitamina D, a istraživanje provedeno na Harvardu je pokazalo da muškarci koji imaju manje razine vitamina D imaju i dvostruko veći rizik da dožive srčani udar.

3. Više seksa. Nešto što nikome neće pasti teško – već seks dva puta tjedno značajno povećava razinu imunoglobulina A koji će vas štititi od prehlade i drugih infekcija. I čak ne morate ni doživjeti orgazam, iako je drastično veća šansa da je ona ta koja neće doživjeti orgazam.

4. Masturbacija. Nedostaje vam seksa? Nema veze, uzmite stvar u svoje ruke. Istraživanja su pokazala da muškarci koji imaju 21 ili više ejakulacija mjesečno imaju 33% manji rizik od raka prostate!

5. Dovoljno dug san. Osam sati je idealna količina sna koju treba svaki muškarac, iako postoje oni kojima je dovoljno i manje. Međutim, istraživanja su pokazala povezanost većeg indeksa masnoće i manje količine sna – ako manje spavate povećat će se količina grelina, hormona koji simulira glad i apetit.

6. Preskakanje konopca. Nemaju svi vremena (a neki ni novaca) da se redovno ide u teretanu, ali već preskakanje konpca značajno pridonosi vašem zdravlju. Ne samo da će vam se smanjiti razine kolesterola, već će se i značajno poboljšati kvaliteta sna već ukoliko povremeno radite laganiji aerobik.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Recenzija serije: American Dad!

Trenutno u osmoj sezoni prikazivanja American Dad! se pokazuje kao možda i najbolji uradak Setha MacFarlanea       INFO   Uloge: Seth MacFarlane, Wendy ...