5 trikova za rast mišića

0

Kod vježbanja je važna učinkovitost, a s ovih pet trikova ćete prije postići rast mišića nego višesatnim svakodnevnim treniranjem

 

1. POZNAJTE OSNOVE

Zvuči logično, ali iznenadili bi se koliko muškaraca (pogotovo početnika) ne poznaje niti opremu na kojoj vježbaju, kao niti koje mišićne skupine pogađa koja vježba. Stoga bi prvi trening trebali iskoristiti za upoznavanje sa spravama, koje vam može objasniti osobni trener ili voditelj u teretani, baš kao što vam trebaju objasniti i kako se pravilno izvodi vježba, te koje mišiće pogađa. Tek kada znate mogućnosti sprava, te upoznate svaku vježbu, možete napredovati u samom vježbanju.

 

2. VJEŽBAJTE SAMO TRI PUTA TJEDNO

Prečesto vježbanje, za muškarce koji ne misle trenirati body building, može napraviti više štete nego koristi. Kako je jako važno da mišići imaju dovoljno vremena za oporavak, tri dana će za prosječnog muškarca biti više nego dovoljno. Ukoliko ste često umorni, a ne vidite ni neki napredak, umjesto da napornije vježbate smanjite broj tjednih treninga.

 

3. TRENING BI TREBAO TRAJATI NAJVIŠE 20 MINUTA

Da, dobro ste pročitali – 20 minuta je više nego dovoljno treninga da bi ostvarili velike napretke. Međutim, tih 20 minuta mora biti ispunjeno visokointezivnim treningom u kojem vježbu radite sve dok vam mišići „ne popuste“. Dakle, radite sve dok imate snage za još jedno ponavljanje, a tada prelazite na drugu vježbu. Ukoliko nemate osobnog treninga ili nekoga tko će vam pomoći jako je važno da ove vježbe izvodite na spravama, a ne sa utezima jer vam u onom trenutku kada vam mišić popusti, može doći i do vaše ozljede – sigurno ne želite da vas na benchu poklopi špika sa 120 kg težine.

 

4. DOVOLJNO SE ODMORITE

Oporavak mišića je izuzetno važan ukoliko želite izraditi idealno tijelo. Ukoliko vam se mišići nisu dovoljno oporavili prije iduće vježbe napredak bi mogao izostati jer vam pri idućem vježbanju mišići neće raditi sa 100% snagom. Stoga između dva treninga uzmite barem dva dana odmora, a stručnjaci su čak izračunali da je idealno vrijeme odmora za prosječnog muškarca čak četiri dana!

 

5. NE ZABORAVITE NA UGLJIKOHIDRATE

Body builderi već desetljećima nakon vježbe unose u svoje tijelo ugljikohidrate, a isto bi to trebali raditi i vi, i to idealno na večer na dan kada ste trenirali. Ugljikohidati povećavaju inzulin, a posao inzulina je da prenosi proteine u vaše mišiće. Kada vježbate vaši mišići će tražiti inzulin, stoga je unošenje dovoljnih količina ugljikohidrata izuzetno važno.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Filmske seks scene koje morate probati

Ne padaju li vam trenutno na pamet ideje kako poboljšati seksulani život oživite seksi scena iz filma koje garantiraju dobru zabavu   „Iako možda nećete ...