5 stvari koje bi trebali naučiti od Stevea Jobsa

0

Nikada ne odustajte! Steve Jobs ne bi imao status koji će imati zauvijek da je lako odustajao. Nakon što je 1985. izbačen iz Applea, tvrtke čiji je bio suosnivač, Jobs nije odustao već je osnovao novu tvrtku NeXT. Naporni rad se isplatio, njihov software je pokretao Macintoshe, da bi 1996. Apple kupio NeXT za 427 milijuna dolara, otvarajući na taj način put povratka Jobsu u tvrtku iz koje je bio izbačen!

Zaboravite na ponos. Ponos jest važan, ali ga nekada treba staviti sa strane. Nakon što je Apple kupio NeXT Jobs je mogao odbiti pozive natrag u Apple, nakon što su ga istjerali iz vlastite tvrtke, ali je odlučio preći preko nečega što ga je još boljelo i vratiti se na „mjesto zločina“. Zapeo je još jače i tvrtku s ruba bankrota pretvorio u jednu od najuspješnijih tvrtki na svijetu!

Razmišljate drukčije. Nakon što se vratio u Apple, Jobs je pokrenuo kampanju sa sloganom „Think Different“, slogan koji je ujedno najbolje opisivao njegov način rada. Jobs se nikada nije ustručavao razmišljati drukčije, preuzimati rizike i proizvoditi proizvode koji su bili inovativni. Ukoliko želite napredovati jednostavno morate biti drukčiji.

Što jednostavnije to bolje. Uspjeh Applea u svijetu tehnike i elektronike, od pametnih telefona do računala, pod vodstvom Jobsa najviše duguje jednostavnosti proizvoda. iPod je bio revolucionaran ne samo zbog svojih mogućnosti, nego i zbog svog modernog jednostavnog dizajna. Nemojte previše komplicirati stvari već ih pojednostavnite što više možete.

Dojam je važan. Koliko god pojednostavnili stvari uvijek vodite računa o imageu. Još u samim počecima Jobs je shvaćao koliko je image važan pa je, iako je Apple bio smješten u garaži, za adresu imao poštanski sandučić u Palo Altu, srcu industrije. Trudite se ostaviti što bolji dojam jer je loš prvi dojam gotovo nemoguće ispraviti.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments