5 razloga zašto pogledati Deadpool

0

Neponovljivi antiheroj Marvelova univerzuma konačno je dobio svoj film koji je upravo počeo igrati u kinima. Donosimo vam pet razloga zašto bi ga trebali poći pogledati.

 

1. NAJORIGINALNIJI MARVELOV SUPERJUNAK

Deadpool većini vjerojatno nije poznato, ali je riječ o daleko najoriginalnijem i najzabavnijem liku u Marvelovom univerzumu. Wade Wilson, odnosno Deadpool, je poznat po čudnom smislu za humor, političkoj nekorektnosti i mentalnim problemima – miksom koji garantira zabavu. I dok su drugi Marvelovi junaci ponosni što su superheroji, Wilson odbija bilo kakvo povezivanje njegova imena s pojmom junak. Ukoliko volite antiheroje, ovo će biti vaš novi omiljeni strip junak!

 

2. VJERAN STRIPU

Pitate li fanove stripova svi će naći zamjerke na način kako je njihov omiljeni strip junak prenesen na kino platno. Ali, ne i u slučaju Deadpoola jer je crveni osvetnik prenesen – savršeno. Njegov karakteristični humor je tu, film je bez cenzure, a i „breaking the fourth wall“, nešto po čemu je Deadpool u strip svijetu poznat, je prenesen i na film. Ukoliko ne znate o čemu se radi, to je kada se glumac okrene prema kameri i govori gledatelju. Ovdje to funkcionira odlično!

 

3. FENOMENALAN HUMOR

Počevši od same prve uvodne scene u kojoj se nabrajaju glumci i filmska ekipa, ovaj film jednostavno ne staje s humorom, i to vrlo često onim crnim humorom. Iako film o supeherojima Deadpool je komedija jednako kao i akcija, i na njemu ćete se smijati koliko i na urnebesnim komedijama, iako je ovaj humor često puno inteligentniji. Gdje ste još doživjeli da neki lik iz filma ispljuva cijeli filmski studio koji snima film? Marvelovi filmovi često imaju doze humora, sjetite se samo Čuvara Galaksije, ali niti jedan film humorom nije ni blizu Deadpoolu!

 

4. NON STOP AKCIJA

Osim što ne staje humorom, Deadpool ne staje niti akcijom. Počevši od uvodne scene pa do samog kraja, ovaj film jednostavno nema praznog hoda. Čak i kada nema čiste akcije, scene su izuzetno zanimljive i redaju se strahovitom brzinom tako da gledatelju 18 minuta, koliko traje film, prođe doslovno kao pola sata. Deadpool doslovno nema dosadne scene!

 

5. FANTASTIČNI SOUNDTRACK

Soundtrack sigurno nije najvažnija stvar u filmu, ali itekako može pripomoći. Soundtrack iz Deadpoola će vas natjerati da klimate glavom i cupkate nogama za vrijeme gledanja filma, a izbor glazbe, od pop hitova do rapa, je savršeno prilagođen scenama. Deadpool tako nastavlja nešto što su počeli Čuvari galaksije – iskorištavanje starih zaboravljenih hitova iz 80-tih, i pretvaranje ih u ponovo cool pjesme.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

20 najboljih filmova 70-tih

Sedamdesete godine su davno prošle ali ovi filmovi se još uvijek gledaju s jednakim žarom   20. AMERIČKI GRAFITI 1973 George Lucas je danas poznat ...