5 razloga zašto navijati za BiH

0

Naravno da ćemo prije svega navijati za naše kockaste, ali ćemo punim srcem navijati i za Zmajeve, a evo zašto bi isto trebali napraviti i vi!

 

DEBITANTI NA SVJETSKOM PRVENSTVU

Nakon što ih je Portugal dva puta izbacio u dodatnim kvalifikacijama, 2010. za Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi te 2012. za Euro u Poljskoj i Ukrajini, Bosna i Hercegovina je konačno dočekala nastup na velikom natjecanju! Jedini debitant na ovogodišnjem prvenstvu će, samim tim što im je ovo premijerni nastup, sigurno privući veliki broj simpatija gledatelja širom svijeta, pogotovo u prvom susretu protiv favorizirane Argentine. Za Zmajeve je i dobro što najtežu utakmicu igraju prvu, jer se prve utkamice uvijek igraju u grču, a Bosna i Hercegovina u tom susretu jednostavno nema što izgubiti. Nakon toga slijede dva najvažnija susreta… Debitantski nastup na prvenstvu će se na kraju sigurno dugo pamtiti, a mi se nadamo da će ga naši susjedi pamtiti dugo, kao što i nama sjećanja na Francusku 1998. nikada neće izblijediti!

 

„DARK HORSE“ NATJECANJA

Zmajevi možda jesu debitanti, ali definitivno nisu austajderi. Nitko ih ne svrstava među potencijalne osvajače naslova, pa niti reprezentaciju koja može dogurati do polufinala, ali… Zmajevi su definitivno „dark horse“ reprezentacija natjecanja koja može itekako iznenaditi. Nigerija i Iran im nikako ne bi smjeli biti problem, i prolazak u drugi krug ne bi trebao biti upitan. Također, nemojte se iznenaditi ako pošteno namuče i Argentince. Messi i društvo su reprezentacija nesumnjive napadačke kvalitete, ali im obrana i nije nešto posebno. Ipak ,realno je za očekivati da će Zmajevi biti drugi u skupini, a kao drugoplasirani u Skupini F idu u osmini finala na pobjednika supine E, odnosno najvjerojatnije na Švicarsku ili Frnacusku. I protiv jedne i druge reprezntacije se Zmajevi itekako mogu nositi. U slučaju da prođu i tu prepreku (što je itekako moguće) sastali bi se s teškim protivnikom – Portugalom ili Njemačkom. Ali, iznenađenja su se na prvenstvima uvijek događala, pogotovo ako se dođe do produžetaka ili kaznenih udaraca. Kada se uđe u drugi krug natjecanja sve je moguće – mi smo pokazali 1998., a Bosna i Hercegovina će to pokazati ove godine!

 

NAPADAČKI NOGOMET

Tijekom kvalifikacija za Brazil, Bosna i Hercegovina je postigla čak 30 pogodaka u 10 susreta, ostvarivši pri tom fenomenalan prosjek od 3,0 pogodaka po utakmici! Četvrti napad u Europi, po broju pogodaka, je pokazao da zna „trpati“ ne samo nižerazrednim reprezentacijama nego i reprezentacijama poznatim po čvrstim obranama poput Grčke! Edin Džeko i Vedad Ibišević su zajedno postigli više od polovice pogodaka, a protivničke obrane strahovat će i od prodora igrača poput Miralema Pjanića, Senada Lulića i Zvjezdana Misimovića. Zmajevi igraju nogomet koji je ugodan oku, i za koji znate da će rezultirati pogotcima. Još jedan razlog za navijanje za naše susjede!

 

NAPAĆENI NAROD

Više od tri i pol godine bjesnio je rat u ovoj državi, koja posljedice i podjele osjeća još i danas. Ekonomija se nije oporavila niti nakon 20 godina, pa je BiH najlošije plasirana među zemljama regije na svjetskoj lisi konkurentnosti, kao i razvijenosti financijskog tržišta. Narod, kojemu je više puna kapa podjeljenosti, korumpiranosti i siromaštva, je početkom godine izašao na ulice ali se gotovo ništa nije promjenilo, a nedavno je zemlju poharala i strašna poplava. Napaćenom narodu trebaju dobre vijesti, a uvjereni smo da će ih konačno dočekati iz Brazila. Dobri nastupi i prolazak u drugi krug bi mogli donijeti konačno osmjeh na lica stanovnika BiH koji će zajednički živjeti kao jedan barem tijekom trajanja prvenstva!

 

NAJLJEPŠE ŽENE NA SVIJETU

Žene i nogomet uvijek idu zajedno. Možda neće svaka znati što je to zaleđe, ali ne može se poreći da ih je lijepo vidjeti u navijačkom zanosu i s navijačkim rekvizitima. Znate kako su ugodne oku djevojke u kockastim dresovima, a ovog ljeta „bacite pogled“ i na naše susjede u plavim bojama. Teško je odrediti državu iz koje dolaze baš najljepše žene svijeta, ali uopće nema sumnje da BiH obiluje prekrasnim djevojkama. A ako pitate neke od najuglednijih svjetskih portala, najljepše žene dolaze baš iz Bosne i Hercegovine. Svoj izbor će objasniti činjenicama da je Aida Đapo proglašena najljepšom djevojkom svijeta prošle godine, a Sonja Zekić najljepšom prirodnom ljepoticom. Nadalje, web stranica Targetmap je djevojke iz BiH svrstala u najviši rang kada su ljepotice u pitanju, pa tako spominju i Amru Silajdžić, Džejlu Glavović, Naidu Kundurović… A kada uskoro nastupi nogometno ludilo, bit će poseban užitak gledati slike lijepih navijačica po društvenim mrežama!

 

Ostale tekstove iz specijala Brazil 2014 čitajte OVDJE.

 

 

banerfacebooklike

About author

Toni Čeović

Pokretač i urednik Kulta, ljubitelj filmova, obožavatelj U2 i veliki zaljubljenik u formulu 1

No comments

3 stvari koje žene žele od nas

Nećete vjerovati, ali nije tako komplicirano kao što se čini. Donosimo popis tri ključne stvari koje većina žena želi i očekuje od svojih partnera   ...