5 razloga zašto gledati nove Sinove anarhije

0

Utorak 9. rujna je datum koji morate zaokružiti – počinje posljednja sezona jedne od najboljih serija današnjice

 

„Tvorac serije, KurtSutter, je već prije najavio da priča jednostavno ne može imati sretan kraj“

 

BLACK WIDOWER

Prošla sezona je završila tako napeto da je cijela ova pauza između šeste i sedme sezone jednostavno bila predugačka, stoga će prva epizoda biti pravi melem. Premijerna epizoda će trajati 90 minuta, a toliko stvari će eskalirati da i ne sumnjamo da će tih 90 minuta doslovno proletjeti u sekundi. Jax će htjeti saznati tko je krivac za ubojstvo Tare, klubovi će krenuti u međusobni obračun, likovi koji su bili na istoj strani sada će biti na suprotnim stranama… Klupko se počinje otpetljavati upravo s ovom epizodom jer do kraja serije je (nažalost) samo 13 epizoda.

 

NOVI LIKOVI

U svakoj novoj sezoni pojavili su se novi likovi, ali ovaj put se pojavljuju tri gostujuća lika, od kojih za dva sigurno znamo da će biti itekako zanimljivi. Courtney Love, bivša supruga Kurta Cobaina, će glumiti predškolsku učiteljicu Jaxovog sina Abela koja navodno i neće najbolje sjesti Jaxu. Još zanimljiviji će (vjerujemo) biti Marilyn Manson koji će igrati vođu nacista u zatvoru. I Love i Manson su toliko kontroverzni da niti malo ne sumnjamo da će se savršeno uklopiti u cijelu priču. Nešto smo više skeptični u zvijezdu Gleea Leu Michele koja će igrati konobaricu u klubu.

 

CHARMING ČEKA PAKAO

Sukob bandi za nadzor nad Charming je neizbježan. Odluka Sinova anarhije da napuste trgovinu oružja je pokrenula lavinu, pogotovo nakon što su ubili Claya i jednog od glavnih IRA-e Galena, je više nezaustavljiva. Sinovi će se tako naći uvučeni u sukob u kojem neće biti partnera jer će se Kinezi, Byz-Latsi i Mayanci boriti za nadzor nad gradom i mjesto glavnog opskrbljivača oružjem. A s obzirom da smo se do sada imali prilike uvjeriti koliko okrutne znaju biti sve bande, očigledno je da nas čeka itekako krvavi rat.

 

OSVETA SE NEĆE MOĆI IZBJEĆI

Kroz cijelu seriju baš nitko nije izbjegao osvetu, pa tako ni likovi za koje smo od početka mislili da su nedodirljivi. Sjetite se samo kako je skončao Clay u prošloj sezoni, i to baš kad smo mislili da će se izvući. Stoga nema niti malo sumnje da ista sudbina čeka Juicea, ali i Gemmu. Pitanje je jedino koliko će gadno i na koji način nastradati. S obzirom da će Jax biti željan krvave osvete za ubojstvo svoje supruge, uopće nije upitno što čeka dvojac koji je to i skrivio. Kad će biti otkriveni i na koji će način završiti pod zemljom ostaje nam da vidimo.

 

SRETNOG ZAVRŠETKA NEĆE BITI

 

Karma is a bitch – sjećate li se riječi Nera iz posljednje epizode prošle sezone? Jax je radio prilično gadne stvari, i koliko god ih radio za dobrobit kluba, ostaje činjenica da je hladnokrvno ubijao, i lagao kad je to bilo potrebno. A kako su se stvari posložile u prošloj sezoni, izgleda da karma ima svoje namjere. Sinovi anarhije (mislimo na klub) su već desetkovani, a njihov pokušaj vraćanja na pošteni put, put bez droge i oružja, očigledno neće proći bez posljedica. Netko će u svemu stradati, samo je pitanje tko. A lako je moguće da ni Jax, kao glavni junak, neće dočekati kraj „na nogama“. Tvorac serije, Kurt Sutter, je već prije najavio da priča jednostavno ne može imati sretan kraj.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Zašto početi gledati wrestling?

Mnogi ga smatraju show programom za glupe Amerikance, ali wrestling može ponuditi puno toga zanimljivog   „Likovi, od kojih neki izgledaju kao da su izašli ...