5 namirnica koje ne bi trebali konzumirati prije alkohola

10

Planirate izlazak s boljom polovicom, prijateljima ili kolegama s posla, i stvari bi se lako mogle oteti kontroli i završiti s pretjerivanjem s alkoholom? Ukoliko je odgovor da, pročitajte ovaj tekst i nemojte konzumirati ove namirnice jer vas dan kasnije čeka neviđeni mamurluk!

Slane grickalice. Jedna od najgorih stvari koje alkohol čini vašem tijelu jest dehidracija. Istu stvar će napraviti i grickalice kao što su čips, kokice ili pereci, stoga je konzumiranje ovih namirnica davanje gasa dehidraciji još i prije nego ste popili svoje prvo alkoholno piće! Umjesto toga bolje je konzumirati vodom bogate namirnice kao što su dinja i krastavac.

Salata. Svi znamo da salate imaju puno pozitivnih učinaka na zdravlje, ali isto tako konzumiranje salate prije izlaska je kao da izlazite s praznim stomkom, a to znači da će alkohol jače „pucati“. Kako bi izašli siti, ali ne prejedni, konzumirajte piletinu koja je bogata proteinima, ali joj ujedno i treba više vremena da se probavi pa će se na taj način i usporavati podizanje razine alkohola u vašem tijelu.

Sushi. Ne samo da sirova riba i alkohol kao što je npr. vodka, ne idu zajedno, već će povećati i količinu unosa soli u vaše tijelo. Zna se da je sol jednaka dehidraciji, a kako je i alkohol jednak dehidraciji, u ovoj kombinaciji vas bez sumnje čeka mamurluk života!

Pomfrit. Gotovo da ne postoji netko tko ne voli pomfrit, što nije čudno s obzirom da je riječ o jednom od najukusnijih namirnica. Ali, pomfrit prije izlaska začinjenog alkoholom nikako nije dobra ideja. Ne samo da pomfrit u sebi sadrži veće količine soli koje dovode do dehidracije, nego će se vaš želudac napuniti masti kojima nikako nije poželjna kada se unosi alkohol!

Jaki začini. Vrlo jednostavno – ukoliko uznemirite alkohol dok ste još trijezni, odnosno dok još niste počeli piti alkohol, dva puta će vam biti gore kada se želudac napuni alkoholom! Stoga nikako ne koristite jake začine prije noći izlaska!

 

Nagradna igra:

Komentirajući ovaj tekst možete osvojiti i vikend boravak u Dubrovniku! Povodom našeg 10. rođendana pripremili smo nagradnu igru u kojoj će najsretniji čitatelj osvojiti vikend boravak u prelijepom Grand Hotelu Park u Dubrovniku.  Tijekom iduća dva tjedna komentirajte neki od naših tekstova na našoj web stranici, a svakim komentarom imate jedan ulaz u nagradnu igru. U petak, 11. ožujka, nasumičnim izborom netko od vas će moći početi planirati put za Dubrovnik.

Pri komentiranju vodite računa da napišete ispravan mail, kako bi vas mogli kontaktirati, te da komentar na tekst bude smislen. Jednostavne komentare, samo radi sudjelovanja a koji u biti nemaju veze s tekstom, nećemo uvažavati za ovu nagradnu igru. Također, moramo istaknuti da samo vaš prvi komentar na našoj stranici traži odobrenje administratora (kako bi spriječili spamove), a nakon toga možete komentirati bez ikakvih autorizacija.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

10 comments

  1. ivan 8 ožujka, 2016 at 22:52 Odgovori

    Ove greške rade pripravnici jedan normalni pijanac to odbija s gnušanjem.Kaj se tiče dehidracije stvar je u količini, jer ako uzmemo da u litri vina ima devet(9) deci vode i samo jedan(1) deci alkohola z dve litre vina nema šanse da čovjek dehidrira.

Post a new comment