5 najvećih MMA rivalstava

0

Padale su teške riječi i uvrede, a u oktagonu i brutalni udarci

 

LesnarMir

FRANK MIR VS. BROCK LESNAR

U svom debiju u UFC-u, tada bivša zvijezda, Brock Lesnar je dobio priliku boriti se s Frankom Mirom, koji je smatrao nepoštenim da netko tko se bori u tek svojoj drugoj MMA borbi dobije takvu priliku. Mir je pokazao koliko znači iskustvo te je u samo 90 sekundi pobijedio mrcinu Lesnara. međutim, unatoč porazu Lesnar je bio taj, a ne Mir, koji je brzo nakon toga dobio priliku boriti se za naslov prvaka protiv Randyja Couturea što je razbjesnilo Mira. Nakon pobjede i osvajanja naslova, Lesnar se ozlijedio, a Mir je postao privremeni prvak, što je značilo da se dvojac mora ponovo boriti – ovaj put za jedinstvenog prvaka na UFC 100. Mir je izjavio da se nada da će Lesnar biti prvi borac koji će izgubiti život u oktagonu, a sav trash talk je urodio plodom – UFC 100 je postao (i još uvijek je) najgledaniji UFC turnir u povijesti. Okršaj je bio jednostran – Lesnar je dominirao i pobjedio prekidom na polovini druge runde.

 

GSP-Diaz

GEORGES ST-PIERRE VS. NICK DIAZ

Kada je UFC kupio Strikeforce dobili su cijeli niz novih zanimljivih boraca, među njima i Nicka Diaza koji je odmah dobio priliku boriti se za naslov prvaka protiv legendarnog GSP-a. Međutim, Diaz je priliku brzo izgubio jer se nije pojavljivao na presicama kojima je promovirana borba, pa ga je UFC odlučio skinuti s liste i umjesto njega priliku dati BJ Pennu. U međuvremenu se Georges St-Pierre ozljedio, a zbog ozljede je morao pauzirati gotovo godinu dana. Međutim, Diaz je smatrao da GSP simulira ozljedu kako bi izbjegao borbu s njim. Konstantno je prozivao velikog Kanađanina, koji je ostao gospodin i nije se dao isprovocirati. Dvojac se konačno susreo na UFC 158, a dugi jezik Diazu nije pomogao – St-Pierre je uspio obraniti naslov.

 

Liddell-Ortiz

CHUCK LIDDELL VS. TITO ORTIZ

Kada je jedan od prvih prvih PPV mamaca Toti Ortiz izgubio titulu od Randyja Couturea, odlučeno je da će se boriti sa zvijezdom u usponu Chuckom Liddellom na UFC 47. Liddell je postao prvi borac koji ne nokautirao Ortiza, a kasnije je pobjedom nad Coutureom postao i prvak. Dvije godine je Ortiz prozivao Liddella da bi konačno ponovo dobio priliku, ali ponovo s istim rezultatom – pobjedom Liddella. Napetost prije borbe i konstantni trash talk su doveli do toga da UFC 66 bude prvi s preko milijun pretplatnika., te ovu borbu smatraju borbom koja je UFC gurnula u mainstream. Pošto je Ortiz i dalje smatrao da je Liddell nezasluženo pobijedio u obje borbe, bila je planirana i treća, ali ideja nikada nije materijalizirana.

 

ortiz shamrock1

KEN SHAMROCK VS. TITO ORTIZ

Tito Ortiz nikada nije bio omiljen zbog svoje prgavosti, bahatosti i dugog jezika, međutim Tito Ortiz je uvijek odlično radio jednu stvar – prodaju. Svaka njegova borba je bila izuzetno dobro prodavana jer su gledatelji htjeli vidjeti samo jedno – kako netko razbija Ortiza. Na UFC 40 Ortiz i Shamrock su se susreli prvi put, a Ortiz je obrani titulu u poluteškoj kategoriji prekidom u 3. rundi. Uzvrat je uslijedio na UFC 61, ali je Ortiz ponovo bio bolji, ovaj put prekidom već u prvoj rundi. Međutim, Shamrock je toliko mrzio Ortiza da je htio još jednu priliku da mu zabije glavu. Priliku je dobio na specijalnoj noći Ortizvs. Shamrock 3: TheFinalChapter. Na Shamrockovu žalost, Ortiz je slavio i treći put!

 

Rampage-Wanderlei

WANDERLEI SILVA VS. QUINTON JACKSON

 

Trilogija Wanderlei ‘TheAxeMurderer’ Silva Vs.Quinton ‘Rampage’ Jackson će među ljubiteljima MMa borbi ostati zapamćena kao jedna od najkrvavijih, ako ne i najkrvavija, trilogija u povijesti. Tijekom pet godina, ova su dva borca izmjenjivali udarce i sočne uvrede, a sve je počelu u Japanu na Pride Final Conflict 2003, kada je Silva pobijedio Jacksona. Na Prideu 28, Silvina pobjeda je bila još uvjerljivija – nakon udarca koljenom u glavu, Jackson je ostao beživotno visiti o konopcima dok mu se krv slijevala niz glavu. U međuvremenu su oba borca prešla pod okrilje UFC-a, pa je odlučeno da se ponovo susreću na UFC 92. A na američkom tlu, Jackson je konačno dobio zadovoljštinu koju je čekao – nakoautirao je Silvu već u prvoj rundi.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Novi atraktivni Rolex Yacht Master

Rolex je iskoristio Baselworld kako bi predstavio novu verziju Yacht Mastera   Iako je Baselworld završio, dojmovi oko satova predstavljenih na najvažnijem događaju godine se ...