5 najpopularnijih satova s vječnim kalendarom

0

Jedni od najkompliciranijih satova, ujedno i najskupljih što ste mogli vidjeti i u našem katalogu satova, su oni koji imaju vječni kalendar. Tzv. “perpetual” kalendari osim dana u mjesecu računaju i prijestupne godine te ih ne treba prilagođavati i po više od 100 godina! A ovih pet satova su najpopularniji satovi s vječnim kalendarom koji se trenutno mogu pronaći na tržištu.

 

patekgrandcomplicationskalendar

PATEK PHILLIPE GRAND COMPLICATIONS

Patek Phillipe je poznat po izuzetno kvalitetnim satovima koji se mogu pohvaliti s velikim brojem satnih komplikacija, a jedna od tehnički najsavršenijih Patek Phillipeovih linija je i Grand Complications koji među ostalim donosi i vječni kalendar. Grand Complications dolazi s 41 mm kućištem koje, osim kronografa, prikazuje i datum (dan i mjesec), dan u tjednu kao i doba dana – dan ili noć.

 

IWC-Portugieser-Perpetual-Calendar_kalendar

IWC PORTUGIESER PERPETUAL CALENDAR

Proizvođač satova iz Schaffhausena poznat je po klasičnim i ikonskim satovima među kojima je svakako i Portugieser (prije poznat i kao Portuguese). Njihovo posebno izdanje, Perpetual Calendar, je tehnološki savršen sat s vječnim kalendarom koji godinu prikazuje čak sa sve četiri brojke. Dolazi u prelijepom 44 mm kućištu od zlata, s brojnim satnim komplikacijama, te s rezervom snage od 70 sati.

 

iwcdavincikalendar

IWC DA VINCI

Svoje korijene ovaj neuobičajen (za IWC) model vuče još iz 1985. godine kada je Kurt Klaus dizajnirao okrugli Da Vinci s kronografom i vječnim kalendarom. Od 2007. godine IWC je promijenio izgled 44 x 52 mm kućišta, a sat ima o novi mehanizam koji se razlikuje od onoga u Portugieseru, te koji se sada sastoji od čak 474 dijela. Da Vinci dolazi i s flyback funkcijom.

 

jaegerlecoultrkalendar

JAEGER-LECOULTRE MASTER GRAND REVEIL

Jedini sat na ovoj listi čije je kućište napravljeno od nehrđajućeg čelika je zanimljiva kombinacija sata s vječnim kalendarom i mehaničkim alarmom. Godina se, kao i kod Portugiesera prikazuje sa četiri znamenke, ali dosta manjim brojkama, a osim datuma, dana u tjednu i mjeseca Ovaj Jaeger-leCoultreov sat pokazuje i mjesečeve mijene i to prilagođene na kojoj se hemisferi nalazite.

 

Jules-Audemars-Dragon-Perpetual-Calendar

AUDEMARS PIGUET JULES AUDEMARS

Iako mnogi smatraju da je Royal Oak najbolji Audemars Piguetov sat, što i jest, titula najprodavanijeg i najpopularnijeg njihovog sata s vječnim kalendarom ipak pripada Jules Audemarsu. Ovaj zlatni sat (kućište mu je od zlata), je poznat po jednom od najtanjih mehanizama koji je čak i s vječnim kalendarom visok samo 4 mm! Uz datum, dane u tjednu, i mjesece Jules Audemars prikazuje i mjesečeve mijene.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Kako u odijevanju ispravno slagati boje?

Detalj, koji pri odijevanju baš nikako ne smijete zaboraviti jest slaganje boja!   „Ukoliko eksperimentirate s bojama (posebno bojama kravate) koristite sivu kako bi prigušili ...