5 najboljih vježbi s vlastitom težinom za noge

0

Najveća mišićna skupina na našem tijelu su noge, ali mnogi od nas im ne posvećuju dovoljnu pozornost koncentrirajući se većinom samo na mišiće grudi i trbušne mišiće. Nemojte napraviti jednu od najčešćih pogrešaka jer je možda i najgora stvar koju možete napraviti to da imate razvijeni gornji dio tijela, i tanke noge. A za trening noga ne trebate sprave i utege, već ih možete razvijati i trenirajući kod kuće koristeći samo vlastitu težinu. Ukoliko želite razviti mišiće nogu, ali pri tom ne pretjerati i imati bedra poput body buildera koristite ovih pet vježbi.

Skok iz čučnja. Namjestite stopala u širini ramena te se spustite u čučanj sve dok vaša bedra ne budu paralelna s tlom, a koljena savijena pod kutom od 45 stupnjeva. U toj poziciji se zadržite sekundu te nakon toga eksplozivno skočite u vis.

Bočni iskorak. Lagano raširite stopala te prvo ispravite desnu nogu dok težinu kukova prebacujete na lijevu nogu. Nakon toga savijte lijevo koljeno dok vaše lijevo bedro ne pude paralelno s tlom, pazeći da su stopala cijelo vrijeme spojena s tlom. Ostanite u toj pozi dvije sekunde nakon čega se vraćate u početnu poziciju. Zamijenite noge.

Naizmjenični skokovi na klupu. Lijevu nogu podignite na klupu a desnom ostanite na tlu. U jednom pokretu naizmjenično skačite i mijenjajte poziciju nogu u zraku.

Jednonožno podizanje kukova. Lezite na leđa, a noge postavite bočno pod kutom od 45 stupnjeva. Lijevo stopalo fiksirajte na pod dok vam je lijevo koljeno savijeno. Desnu nogu podižite dok ne bude paralelna sa lijevim bedrom. Nakon toga utegnite mišiće stražnjice i podižite kukove prema gore. Zamijenite noge.

Iskorak ukoso prema nazad. U standardnom stavu ruke položite na kukove. Ispravite grudi i ramena a potom desnu nogu stavite tako da bude iza lijeve dok su vam oba koljena blago savijena. Spuštajte se sve dok vaše lijevo bedro ne bude paralelno s tlom. Vratite se u početnu pozu i ponovite isti postupak zamijenivši noge.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Lutke za seks koje mogu pričati

Glava Realbotix, koja se može staviti i na postojeće tijelo lutke RealDoll, stajat će oko 10.000 dolara   Matt McMullen autor je lutke za seks ...