5 najboljih glumaca današnjice

0

Donosimo listu pet glumaca čije nas izvedbe redovno oduševljavaju. Lista će vas možda iznenaditi, ali pravljena je isključivo po izvedbama glumaca, a ne popularnosti, a kad aje riječ o izvedbi – ovih pet je glumaca nedodirljivo.

 

glumcidicaprio2

LEONARDO DI CAPRIO

Iako nekim čudom još nije nagrađen Oscarom, Di Caprio je po mnogima najbolji glumac današnjice. U prilog toj tvrdnji se može uzeti i to da je u stanju savršeno odigrati bilo koju ulogu – od romantičnog osvajača do nemilosrdnog negativca, nešto što mogu samo oni najbolji. Od glumca koji je počao manjim ulogama u teen serijama i horrorima B kategorije, Di Caprio je prerastao u glumca čije ime je garancija kvalitete filma, pogotovo ako je iza kamere Martin Scorsese.

5 najboljih: Titanic, Pokojni, Vuk s Wall Streeta, Odbjegli Django, Avijatičar

 

glumcimcconaughey

MATTHEW MCCONAUGHEY

Unatoč izvrsnim filmovima koje je snimao tijekom godina, kao i činjenici da se može pohvaliti da je dobitnik Oscara, McCouanghey je najpoznatiji po ulozi u TV seriji. U Pravim detektivima je briljirao, ali još je briljantniji bio u svojim filmskim ulogama. McConaughey je fantastična karakterni glumac koji je od glumca iz romantičnih komedija pretvorio u ime koje radi s najvećim redateljskim imenima poput Stevena Spielberga, Christophera Nolana, Roberta Zemeckisa, Martina Scorsesea…

5 najboljih: Dobri dileri iz Dallasa, Vuk s Wall Streeta, Vrijeme ubijanja, Ubojiti Joe, Mud

 

glumcibale

CHRISTIAN BALE

Malo koji glumac prilazi snimanju s toliko entuzijazma kao Bale, a ujedno je, uz Di Capria, poznat kao glumac koji se najtemeljitije priprema za uloge. Britanski glumac se ne boji izazova, pa je spreman pristati i na uloge koje zahtjevaju gubitak 30 kg u kratkom vremenu. Bale je jezivo sposoban i uvjerljiv, njegove se uloge pamte, a osim što ga kritičari obožavaju, obožava ga i publika. Posebno je impresivan u kompliciranijim ulogama.

5 najboljih: Američki varalice, Boksač, Američki psiho, Nestajanje, Vitez tame

 

glumcigyllenhaal

JAKE GYLLENHAAL

S obzirom da ne glumi u blockbusterima njegovo ime nije toliko razvikano kao imena ostalih s ove liste, ali Gyllenhaal iza sebe ima impresivan niz nevjerojatnih uloga. Karijera mu je eksplodirala ulogom u kontroverznoj Planini Brokeback, za koju je bio nominiram za Oscara, nakon čega je nastavio birati filmove koji se ističu kvalitetom scenarija više nego potencijalom na box officeu. Gyllenhaalova sposobnost glume je, malo je reći, impresivna!

5 najboljih: Noćne kornike, Neprijatelj, Zatočene, Zodijak, Planina Brokeback

 

glumcifassbender

MICHAEL FASSBENDER

Welles, Gable, Brando, de Niro, Pacino – zajedničko im je bilo to da su na vrhuncu karijere svakom ulogom bili sve bolji i bolji. Isto se može reći i za Michaela Fassbendera koji svaki put iz nova oduševljava svojim glumačkim izvedbama te se sigurnim koracima probija u sam vrh. Njegove uloge možda nemaju komercijalnog uspjeha, ali zato itekako privlače pozornost stručnjaka. Od uloge u 300 do one u 12 godina ropstva Fassbender je prošao veliki put!

5 najboljih: 12 godina ropstva, Sram, Nemilosrdni gadovi, Frank, X-Men: Dani buduće prošlosti

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Top 5: Finala Lige prvaka

Kao uvod u večerašnje finale donosimo vam pet najboljih finalnih utakmica   „Dok su igrači Manchestera podizali trofej, Bayernovi su još u šoku ležali na ...