5 ikonskih parfema

0

Novi parfemi se pojavljuju kao gljive poslije kiše i najčešće postanu hit za jednu godinu, neki čak i za samo jedno godišnje doba, da bi nakon toga počeli nezaustavljivi pad. Rijetki su oni koji traju godinama, a još rjeđi oni koji postanu besmrtni. Danas vam predstavljamo pet neuništivih parfema koji s razlogom nose naziv – ikonski!

 

1armani

GIORGIO ARMANI EAU POUR HOMME

Kreiran od strane Rogera Pellegrina 1984. godine, Eau Pour Homme se i dan danas smatra jednim od klasičnih muških mirisa koje bi barem jednom u životu morali isprobati. Ova odlična kombinacija sicilijanske mandarine, zelenog limuna iz Kalifornije, lavande, sandalovine, cedra i raznih drugih sastojaka ostavlja izuzetno muževan miris kojeg su obožavali muškarci prije 30 godina, a jednako ga obožavaju i danas.

 

2isseyi

ISSEY MIYAKE L’EAU D’ISSEY

Prvi put izbačen 1992. kao parfem za žene, dvije godine kasnije se pojavio i u muškoj verziji zadržavajući ying yang politiku kojom su se slavile različitosti u svijetu. L’Eau d’Issey je tako svijež ali istovremeno i topao, umjeren ali istovremeno i snažan miris, a te različitosti su postignute kombiniranjem sandalovine, muškatnog oraščića, vetivera, cimeta, duhana, mošusa….

 

3aqua

ACQUA DI PARMA COLONIA

Daleke 1916. godine mali je proizvođač osnovan u Parmi, a njihov prvi miris je bio Colonia, miris koji se odmah pokazao punim pogotkom. Svoje zlatno doba ovaj je muževni i jaki miris imao 50-tih godina, a zanimljivo je da se u to vrijeme Colonia smatrala blažim parfemom. I dan danas se Colonia smatra parfemom kojemu je mjesto na pravom muškarcu!

 

4chanel

CHANEL POUR MONSIEUR

Henri Ford je daleke 1955. godine kreirao parfem koji se nakon toga proširio svijetom s različitim imenima, sve dok nije 1989. godine oživljen pod imenom Pour Monsieur. Chanel tvrdi da formula nije promijenjena svih 60 godina, te da niti u jednom trenutku ovaj miris  nije moderniziran. Potrebe za modernizacijom nije bi bilo jer je ovaj miris baziran na citrusu još uvijek jednako sofisticiran kao i na samom početku.

 

5sauvage

CHRISTIAN DIOR EAU SAUVAGE

Prvi parfem za muškarce koje je Dior ikada proizveo je odmah postao klasik i čak i danas ne možete pogriješiti s njegovim izborom. Kreiran daleke 1966. godine Eu Sauvage još uvijek osvaja svojom kombinacijom limuna, ružmarina u kombinaciji s pikantnom lavandom i muškom bazom drva. Eau Sauvage je i danas toliko svjež da je teško zamisliti da će brzo proslaviti svoj 50. rođendan!

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments