5 High-tech superautomobila

0

Pet superautomobila koji će vam stvoriti zazubice!

 

BugattiChiron

BUGATTI CHIRON

Top secret projekt nasljednika Veyrona (na slici) je itekako strogo čuvana tajna, i za sada se o njemu samo nagađa. Nedavno je Wolfgang Durheimer, Bugattijev gazda, je izjavio da će u Genevi predstaviti posljednjeg Veyrona, a tada bi se trebali pojavit ii prvi podaci o nasljedniku. Prema nagađanjima, Chiron bi trebao imati nevjerojatnih 1.500 KS koje će omogućavati brutalni 8,0 litreni V16 motor! Ako se nagađanja pokažu točnim, maksimalna brzina će biti 460 km/h uz ubrzanje od 2,5 sekunde!!!

 

LamborghiniAsterion2

LAMBORGHINI ASTERION LPI 910-4

Kada su već Ferrari i McLaren predstavili hibridne jurilice bilo je samo pitanje vremena kada će isto napraviti i Lamborghini. Talijanski brend je tako prošle godine u Parizu predstavio Asterion 910-4 model kojeg pokreću 5,2 litreni V10 moto s 910 KS, ali i tri električna motora koja će vlasniku omogućiti da bez kapi goriva prijeđe 50 km zadržavajući pri tom impresivne perfomanse (0-100 za manje od tri sekunde).

 

Toroidon1mw

TOROIDON 1MW

Novaci iz Finske su odlučili napraviti prvi automobil koji će proizvoditi 1 megawatt (1.341 KS) zahvaljujući isključivo električnom pogonu, što i objašnjava ovo 1MW u nazivu. Automobili će se proizvoditi isključivo ručno, a bit će predstavljenu ovog travnja na Top Marques događaju u Monaku. Osim što će izgleda biti jači od Rimčeva Concept Onea, ostali podaci još nisu poznati pa ćemo se morati strpiti još dva mjeseca.

 

Quant

NANOFLOWCELL QUANT

Start up iz Liechensteina koristi novu „flow cell“ tehnologiju koja koristi elektrokemijsku reakciju iz četiri električna motora. Nova tehnologija, po kojoj će Quant biti poseban, će omogućiti nevjerojatne brojke. Ne samo da će maksimalna brzina biti 320 km/h, ubrzanje do „stotke“ za samo 2,8 sekundi, te da će imati 1.075 KS, nego će s jednim punjenjem moći proći čak 800 km! Ovaj revolucionarni model bi trebao biti predstavljen idući mjesec u Genevi.

 

RenovoCoupe

RENOVO COUPE

Za razliku od durgih „anonimnih“ pionira u svijetu električnih automobila, Renovo je odlučio dijelom iskoristiti već postojeću šasiju – i to fenomenalnog Shelbyja! Američka kompanija se stoga, oslobođenja dizjaniranja šasije, punom parom bacila na uređenje elektrike i elektronike, pa su na mtakootrkili da će Renovo Coupe pokretati 500 KS električni motor, a da će unutrašnjost kabine, kojom će dominirati 11-inčni touch screen, biti „stateofart“, te da će se za svo zadovoljstvo morati platiti 529.000 dolara!

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

10 najboljih fiktivnih agenata

Osvojili su nas u filmovima, serijama i knjigama, i napravili su da posao tajnog agenta izgleda tako glamurozno   „Ethan Hunt izgleda kao da se ...