5 fitness savjeta Jasona Stathama

0

Akcijska zvijezda današnjice, popularni Jason Statham, ima tijelo kako bi poželio svaki muškarac. Međutim, do takvog tijela nije došao slučajno već napornim vježbanjem. A ukoliko želite slijediti njegov put trebali bi poslušati ovih njegovih pet savjeta.

1. Smanjite mogućnost ozljeda. Kako Statham snima akcijske filmove njegovo tijelo mora ne samo biti dobro u formi, nego mora u potpunosti smanjiti mogućnost ozljeda koje bi dovele do odgađanja snimanja na koja nitko u Hollywoodu ne gleda blagonaklono. Stoga je zagrijavanje izuzetno važno, ali i pravilno izvođenje vježbi.

2. Fokusirajte se na kritične točke vašeg tijela. Statham posebnu pozornost posvećuje nogama za koje smatra da su najslabiji dio njegova tijela te ih trenira svakodnevno. Počnite trening s vašim najslabijim dijelom tijela i nakon toga pređite na ostatak mišićnih skupina.

3. Koristite osobnog trenera. Ukoliko ste u mogućnosti koristite osobnog trenera koji će vrijeme treninga posvetiti samo vama. Trener će nadgledati kako izvodite vježbe, ispravljati vam pogreške, savjetovati vas i motivirati. Uz dobrog trenera napredak će biti puno brži.

4. Pazite na balans između treninga i oporavka. Naporan trening mora sa sobom vući i kvalitetno vrijeme oporavka kako bi se mišići opustili i spremili za novi naporan trening. Ukoliko se pretrenirate mišići neće napredovati brzinom kojom bi htjeli, stoga pronađite idealan balans između treninga i odmora.

5. Prije treninga popijte kavu. Statham smatra da je jako važno slušati vaše tijelo koje vam samo „govori“ svoje potrebe. Stoga prije odlaska u teretanu obavezno popije kavu kako bi povećao budnost tijela. Najvažnija stvar je da vam trening ne dosadi, a čak i ovako male stvari, poput kave, vam mogu pomoći u tome.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments