4 vježbe girjama za početnike

0

Zašto su girje tako omiljene među onima koji vole klesati svoje tijelo? Zato što su iznimno učinkovite! Girje brže sagorijevaju kalorije, učinkovite su i za vježbe snage i izdržljivosti, a prema mnogima s girjama se i brže postižu rezultati. Ukoliko ste se i vi odlučili za trening girjama, a početnik ste, krenite s ove četiri vježbe.

Mrtvo dizanje girjama. Stanite uspravno s raširenim stopalima u širini malo većoj od širine ramena i s girjom ispred sebe. Čučnjem se spustite do tla, podignite girju i ispravite se tako da vam grudi i leđa ostanu ispravljeni. Napravite tri serije po 10 ponavljanja.

Zamah girjom. Počnite raširenim nogama tako da vam stopala budu u položaju prema vani. Podignite girju s poda, opustite ruke i spustite je kroz noge. Zatim lagano savijte koljena i, koristeći donji dio leđa i kukove, podižite je prema vrhu sve do visine ramena. Napravite tri serije po 10 ponavljanja.

Čučnjevi s girjama. Uzmite dvije girje, po jednu u svakoj ruci. Zauzmite čučeći stav, uhvatite girje te

čučećeg položaja eksplozivnim pokretom girje iznad glave. Napravite tri serije po 10 ponavljanja.

Jednoručno podizanje girje. Zauzmite stav tako da su vam stopala u širini ramena. Uhvatite girju desnom rukom, lagano savijte koljena i iskoristite snagu svojih nogu i bicepsa da podignete girju sve dok vam ruke ne budu iznad nivoa očiju. Napravite tri serije po 10 ponavljanja.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments