4 razloga zašto je vaša žena stalno živčana

0

Nije riječ o PMS-u, kojem se najčešće pripisuju te “zasluge” lošeg ženinog raspoloženja. A i PMS je samo privremen

 

1. ŽENE SE GLEDA DRUKČIJE

Ako imate dijete i njegova majka je na putu ili ste jednostavno vi preuzeli na sebe jedan dan kompletnu brigu o vašem potomku, može biti čak i “slatko” ako dijete dovedete u školu ili vrtić s tragovima boje na licu. “O , tata, igrali ste se s djetetom”, jedan je od stavova koji zasigurno pritom neće izostati. No, ako takvo dijete u vrtić ili školu dovede majka, ljudi će se pitati: Je li ona alkoholičarka ili nešto?

S takvim “teretom” na leđima, ženama nije lakše nego muškarcima i pod njihovom je kontrolom, ili barem smatraju da mora biti, većina kućanskih i obiteljskih obveza.

I sasvim je u redu imati stav: Briga me što će drugi misliti o meni.

Sve dok ne postanete roditelj. Tada se situacija mijenja i nije više svejedno što će netko misliti o vama dok odgajate novog čovjeka. I to nosi sa sobom veliku dozu stresa i obveza, uz one poslovne koje ima svaka zaposlena žena.

 

2. ŽENE SU INTUITIVNIJE OD MUŠKARACA

Iako je češća situacija da su muškarci ti koji ne podnose kašnjenja, ovdje je riječ o nečem drugom. Ako ste tip koji se neće previše uzbuđivati oko toga hoćete li kod svojih roditelja na subotnji ručak doći 10 ili 15 minuta kasnije, žena će biti pod stresom spremajući se za izlazak jer zna da će, ako zakasnite, svekrva kriviti nju, a ne svog sina. I znate što? Ženina intuicija pokazat će da je najčešće u pravu. I žene su svjesne toga te su “unaprijed” živčane.

 

3. ŽENAMA TREBA VIŠE SNA NEGO MUŠKARCIMA

Ipak, unatoč tome, žene su te koje se češće ustaju po noći kada dijete plače, kasnije odlaze na spavanje dok obave sve dnevne obiteljske i kućanske obveze te se ranije bude kako bi ujutro sve pripremile na vrijeme. Nedostatak sna, uz sve obveze kojima im je prožet dan, dovode do češćeg stanja živčanosti kod žena. Ali, priznajte, tko bi im zamjerio?

 

4. ŽENA ŽELI DA SE ČUJE I NJEZIN GLAS

Žene su drukčijeg karaktera nego muškarci i stalo im je do toga da ono što žele pokazati i reći naiđe na razumijevanje. Žene su osjetljivije, emotivnije i ako ono što pričaju ne naiđe na plodno tlo, lako će kod njih uzrokovati stres. Nemojte banalizirati ono što vam žena govori, jer čak i ako je vama to nešto čemu nije potrebno davati toliku pozornost, imajte na umu da druga strana to možda doživljava drukčije.

About author

Večernji

Prvi portal neke novinske kuće u Hrvatskoj stavlja naglasak na kvalitetu tekstova, točnost i pouzdanost informacija. Kliknite vecernji.hr!

No comments