4 jednostavna savjeta za čuvanje kožnih cipela

0

Kožne cipele bi trebale biti dio garderobe svakog muškarca, a pravi muškarac sa stilom će se o svojim cipelama i brinuti. Stoga, ukoliko želite da vas cipele služe duže vrijeme, i da izgledaju „kao nove“ poslušajte i primijenite ova jednostavna četiri savjeta.

1. Ukoliko ste prepješačili velike razdaljine u jednom danu idući dan nemojte nositi te cipele. Noge su vam se sigurno oznojile što je prešlo i na cipele, a kako koži treba vremena da se osuši bilo bi dobro da ima date dan pauze.

2. Kako bi trajale dugo vremena cipele je potrebno polirati. Najidealnije je da ih polirate jednom tjedno i to na način da kremu za poliranje nanesete i ostavite preko noći te da ih ispolirate tek iduće jutro. na ovaj način će krema najbolje prodrijeti u kožu.

3. Ukoliko vam se cipele smoče uzmite suhu krpu i obrišite vlagu s vanjske strane cipela. Kako bi osušili unutrašnjost cipele stavite novinski papir i ostavite cipelu da se suši na sobnoj temperaturi. Nikako je ne ostavljajte blizu radiatora ili nekog drugog izvora topline.

4. Suprotno uvaženom vjerovanju kožne cipele možete nositi i po kiši, ali je važno da ih prije izlaska zaštitite posebnim sprejem, te da ih nakon nošenja kvalitetno osušite.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Recenzija serije: Arrow

Umjesto da bace novac u film koji bi malo tko pogledao, producenti su odlučili napraviti seriju koja se pokazala uspješnom     INFO Uloge: Stephen ...