3 trika za povećanje snage

0

Povremeno „varanje“ je u teretani dopušteno ukoliko će vježba donijeti bolje rezultate

 

„Istraživači s San Francisco State University su došli do zanimljivog otkrića – sportaši koji su vježbali s utezima koji su imali tanje ručke i šipke su ostvarivali bolje rezultate“

 

RAŠIRITE NOGE

Ukoliko počnete osjećati da gubite snagu i da vam se noge umaraju pri posljednjim čučnjevima, možete napraviti trik koji će vam olakšati vježbu, ali ćete istovremeno jednako dobivati snagu kao da ste nastavili s „normalnim“ vježbanjem. Naime, prema studiji objavljenoj u JournalofStrengthandConditioningResearch, sve što trebate napraviti jest raširiti više noge. na taj način, kako objašnjavaju, ćete skratiti put prema dnu.

 

RAŠIRITE LAKTOVE

Mislite da više na benchu ne možete napraviti niti jedno podizanje jer nemate snage? Pokušajte izbaciti svoje laktove više prema vanjskoj strani. Naime, na taj način ćete aktivirati više mišićnih skupina pa ćete izvući dodatnu rezervu snage potrebnu za podizanje. Važno je, međutim, napomenuti da ne smijete previše izbacivati laktove kako ne bi došlo do ozljede u samom laktu.

 

HVATAJTE TANJE

 

Istraživači s San Francisco State University su došli do zanimljivog otkrića – sportaši koji su vježbali s utezima koji su imali tanje ručke i šipke su ostvarivali bolje rezultate. Pri takvom vježbanju više su se aktivirali mišići šake i podlaktice, a snaga se prenosila na gornji dio tijela, te su ovim načinom ostvarivani do 20% bolji rezultati! Isti trik, ukoliko ste u mogućnosti, možete napraviti i sami jer je svejedno s kojim težinama radite.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments