3 savjeta za veće ruke

3

Iako je uobičajeno mišljenje da pomoću velikog broja serija s umjerenim težinama i malim pauzama ne možemo postići rast mišića, nova su istraživanja pokazala da to i nije istina. Naime, uspoređujući učinke treninga grupe koja je radila trening brzog tempa i velikog broja ponavljanja s grupom koja je radila s većim težinama i manjim brojem ponavljanja, rezultati su pokazali da je nakon dva mjeseca više uspjeha imala grupa koja je radila veći broj serija, unatoč tome što je koristila manje težine! Ukoliko stoga želite bolje rezultate i veći porast mišića ruku držite se ova tri jednostavna savjeta.

Što više ponavljanja to bolje. Nastavljeno na prethodne rezultate studije magazina Physiological Reports, svako ponavljanje je važno ukoliko želite imati velike mišiće ruka. Što više ponavljanja napravite to bolje! Stoga se nemojte opterećivati prevelikim težinama, već ciljajte na što veću težinu s kojom ćete moći odraditi veći broj ponavljanja.

Vodite računa o pravilnim kontrakcijama. Većina nas trenira bicepse bez da uopće znamo na koji način taj mišić funkcionira. Profesionalni treneri preporučuju biceps pregib na klupi sa krivom šipkom kako bi najkvalitetnije opteretili ovaj mišić. Ovom vježbom ćete ujedno i povećati angažman mišićnih vlakana.

Ne zaboravite na istezanje. Trening za triceps završite obaveznim istezanjem jer ćete s njim ostvariti veću fleksibilnost mišića što će vam u konačnici omogućiti dizanje većih težina. Istezanja poboljšavaju i protok krvi u mišićima, a to znači i brži oporavak.

 

Nagradna igra:

Komentirajući ovaj tekst možete osvojiti i vikend boravak u Dubrovniku! Povodom našeg 10. rođendana pripremili smo nagradnu igru u kojoj će najsretniji čitatelj osvojiti vikend boravak u prelijepom Grand Hotelu Park u Dubrovniku.  Tijekom iduća dva tjedna komentirajte neki od naših tekstova na našoj web stranici, a svakim komentarom imate jedan ulaz u nagradnu igru. U petak, 11. ožujka, nasumičnim izborom netko od vas će moći početi planirati put za Dubrovnik.

Pri komentiranju vodite računa da napišete ispravan mail, kako bi vas mogli kontaktirati, te da komentar na tekst bude smislen. Jednostavne komentare, samo radi sudjelovanja a koji u biti nemaju veze s tekstom, nećemo uvažavati za ovu nagradnu igru. Također, moramo istaknuti da samo vaš prvi komentar na našoj stranici traži odobrenje administratora (kako bi spriječili spamove), a nakon toga možete komentirati bez ikakvih autorizacija.

Sretno!

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

3 comments

Post a new comment