28 stvari koje morate napraviti u 2014.

0

Kraj godine je vrijeme kada donosimo novogodišnje odluke, a evo i prijedloga što bi mogli napraviti u idućih 365 dana

 

„Dovedite svoje tijelo u red provodeći više vremena hodajući, te vježbajući u teretani ili kod kuće“

 

PRESTANITE BITI „MACHO“ MUŠKARAC

Pravi muškarac nije macho muškarac koji je prema ženama ponaša kao prema komadima mesa. Prestanite zuriti u djevojke, pogotovo u njihov dekolte ili duge noge, pogotovo prestanite s glupim uletima. Postanite gentleman, postanite – pravi muškarac.

 

IZNENADITE SVOJU BOLJU POLOVICU

Ne trebate određene posebne dane u godini, poput rođendana ili obljetnica, da bi iznenadili svoju djevojku ili suprugu. Svako nekoliko je iznenadite poklončićem poput cvijeta, bona za spa ili bilo čim što će joj dati do znanja da vam je stalo do nje.

 

POSTANITE MAJSTOR U KREVETU

Kao što smo već spomenuli, prošlo je vrijeme kada ste mislili samo na sebe. Pravi muškarac u krevetu prvo misli na partnericu, i vrijeme je da konačno naučite da nije sve u penetraciji, te kako svoju bolju polovicu dovesti do pravih orgazama.

 

POZOVITE JE NA SPOJ

Svi mi, ukoliko nismo zauzeti, imamo jednu djevojku koju potajno želimo, koju smatramo da je pravi materijal za vrhunsku djevojku, ali mislimo da je liga iznad nas te se baš zbog toga bojimo pozvati je na spoj. Prevladajte strah i pozovite je!

 

POČNITE VJEŽBATI

Dosta je izgovora, vrijeme je da počnete raditi na svom tijelu. Mlađi nećete postati, i vremena kada tijelo nije trebalo održavati su prošla. Dovedite svoje tijelo u red provodeći više vremena hodajući, te vježbajući u teretani ili kod kuće.

 

PRESTANITE PUŠITI

Još jedna oznaka „macho“ muškaraca je cigar u ruci – da, ako imate 18 godina. Činjenica je da vam cigarete uništavaju pluća te da su lijepa karta za brzi odlazak s ovog svijeta. I ne samo da ubijate sebe, nego sebično ubijate i okolinu.

 

NAUČITE BORILAČKU VJEŠTINU

Još od malih nogu i borilačkih filmova, svi smo mi maštali o tome kako ćemo naučiti kung fu. Vrijeme je i da konačno naučite neku borilačku vještinu, ali ne samo radi samoobrane – borilačke vještine su cijela životna filozofija i dosta su više od same borbe.

 

POSVETITE SE SPORTU

Muškarci i sport idu zajedno. I bez da ikoga želimo obezvrijediti, muškarac kojeg ne zanima sport nije muškarac. Vrijeme je da se iz pasivnog ljubitelja sporta, koji utakmice voli gledati s kauča, pretvorite u aktivnog koji će barem jednom tjedno i zaigrati nogomet, košarku…

 

BORITE SE SA SVOJIM STRAHOVIMA

Čak i pravi muškarci imaju neke strahove, ali pravi muškarci se s njima bore! Ukoliko se bojite visina popenjite se na planinu ili skočite sa stijene, ukoliko se bojite dubina zaronite, a ukoliko se bojite letenja sjednite u zrakoplov. Tako se pravi muškarci bore!

 

NAPRAVITE MAKEOVER

Većina muškaraca ipak još ne pridaje previše pozornosti imageu, te održava jednu te istu frizuru već godinama, a stil oblačenja se svodi na – prvo što uhvatiš pod ruku. Promjenite to ove godine, napravite neku in frizuru, pronađite svoj novi stil odjevanja…

 

BUDITE ORGANIZIRANIJI

Ne mogu sve stići, najčešće je opravdanje kojim objašnjavamo zašto nismo napravili neke stvari (poput dosta njih s ove liste). Ali baš sve se može stići uz dobru organizaciju koja vam u 2014. mora postati navika. Vidjet ćete koliko je cijeli život lakši…

 

NAPRAVITE KOMPLETAN PREGLED

Muškarci su posebno loši u odlascima doktorima, i svi mi ćemo se nadati da će problem nestati sam od sebe, prije nego ćemo se odlučiti na posjet doktoru. Promjenite to ove godine i naručite se na kompletan pregled čak i ako se osjećate savršeno. Ovakve stvari vam mogu spasiti život.

 

NAPREDUJTE NA POSLU

Zašto Hrvatska nikako da ide naprijed? Zato što svi mi radimo samo da odradimo posao. U 2014. godini se posvetiti poslu i potrudite se da svoj posao radite najbolje što možete. Osim što ćete napredovati u svojim sposobnostima, budite sigurni da će vaš trud biti primjećen i od strane šefova.

 

NAPRAVITE NEŠTO ŠTO ĆE SE PAMTITI

Nećemo sada govoriti o kvaliteti Kulta kao medija, to ostavljamo vama da ocijenite, ali vjerujte nam da je prekrasan osjećaj kad znate da će nešto ostati zapisano (pa ako i malim slovima) u povijesti. Napravite i vi nešto i budite ponosni!

 

POČNITE ŠTEDJETI

Obitelj znači prestanak mišljenja samo na sebe, i život kao da ne postoji sutra. Čekaju vas velike investicije poput rješavanja stambenog problema stoga počnite pripremati teren već unaprijed. Počnite sa odvajanjem npr. 10% vaših mjesečnih prihoda.

 

PRONAĐITE SVOJ HOBI

Svi mi trebamo ispušni ventil za nakupljeni stres, pa umjesto da se, nakon napornog radnog dana, izvalite pred TV-om pronađite neki zanimljiv hobi. Izbor potencijalnih hobija je velik, pa nije problem pronaći i pravi muški hobi poput vožnje bicikla, kolekcionarstva modela automobila, slaganja maketa…

 

POĐITE NA PUTOVANJE S PRIJATELJIMA

Ono što je prije bilo normalno, kada ste bili mlađi i bez obveza, u vrijeme kada imate obitelj je postalo nešto nezamislivo. Ipak, za stara dobra vremena okupite staru ekipu i pođite na zajednički izlet ili putovanje. Užitak će ovaj put biti veći!

 

KONTAKTIRAJTE STARE PRIJATELJE

Životni putevi su nam svima različiti, i dogodi se da se razdovjimo od svojih starih prijatelja, pogotovo onih iz onsnove škole. Društvene mreže najveću prednost imaju baš u tome što je tako lako stupiti u kontakt s bilo kim, stoga iskoristite Facebook i obnovite stara prijateljstva.

 

NAUČITE NOVI JEZIK

Ima li goreg nego kad čujete nekoga kako natuca par riječi engleskog jezika? U današnje vrijeme kada granice među zemljama nestaju, a putovanja više nisu luksuz kao prije 20 godina, poznavanje samo engleskog više nije dovoljno. Naučite stoga još jedan jezik.

 

NAUČITE KUHATI

Vremena podjele poslova su iza nas, i kuhinja više nije ženski, a vrt muški teritorij. Muškarci koji znaju voditi računa o sebi, pa tako i kuhati, se izuzetno cijene među ženama, a kuhanje ujedno predstavlja veliku zabavu.

 

NAUČITE SVIRATI GLAZBENI INSTRUMENT

Muškarci su većinom lijeni, zbog toga je malo tko od nas naučio svirati gitaru ili bubnjeve, iako smo svi mi htjeli biti rock zvijezde. Ali, za neke stvari nikada nije kasno, stoga naučite svirati gitaru – dobro će doći na zabavama.

 

OSNUJTE SVOJ BEND

Nakon što naulite svirati neki instrument pozovite svoje prijatelje na zajedničku svirku. Nađite prostor i konačno ostvarite svoj san o bendu. Ne morate čak niti javno nastupiti, pa ni svirati ekstra kvalitetno, važno je samo da se zabavljate!

 

POČNITE ČITATI

Pri tome ne mislimo na čitanje Sportskih Novosti, vaših omiljenih portala i slično. Rasprava o kazni Joeu Šimuniću ili najnovijem Lamborghiniju će vas učiniti zanimljivim među vašim muškim prijateljima, ali zapamtite da djevojke vole elokventne muškarce.

 

VODITE RAČUNA O OKOLIŠU

Oko globalnog zatopljenja se lome koplja je li stvarna prijetnja ili neopravdan strah, ali to ne znači da ne trebate posvetiti pozornost okolišu. Ne bacajte opuške na ulicu i u prirodu, baš kao i smeće, ne urinirajte u prvoj uličici…

 

POĐITE NA KAMPIRANJE – SAMI

Uzmite sve potrebno za kampiranje, ali umjesto da idete sa društvom ovaj put jedan dan i noć provedite u prirodi potpuno sami. Nećete vjerovati koliko će vam to iskustvo promjeniti život jer ćete u ta 24 sata samoće toliko toga o samome sebi naučiti.

 

KUPITE SI ROĐENDANSKI POKLON

Vaši najmiliji će vam za vaš dan u godini nešto pokloniti, i najvjerojatnije s poklonom promašiti. Tko još želi dobiti gravirano naliv pero, bocu vina ili džemper? Stoga ovaj put nagradite sami sebe i izaberite si nešto što ste si uvijek željeli, bez obzira na reakciju okoline.

 

POSTANITE AKTIVNI U POLITICI

Kako se ćesto govori – Hrvatska je zemlja sa četiri milijuna izbornika, predsjednika vlade i biznismena. Kao pravi muškarac vi ćete se ostaviti praznih priča i pokušati nešto napraviti. I nije pitanje hoćete li uspjeti ili ne, znat ćete da ste, za razliku od pričalica, nešto i napravili.

 

NAPRAVITE ZABAVU

Umjesto subotnjih izlazaka s prijateljima, tu i tamo (ukoliko imate uvjete) napravite zabavu u svom stanu. Pozovite prijatelje, pobinite se za pića, hranu i glazbu, i budite dobar domaćin. I zapamtite, dobra zabava je daleko više od pića u izobilju!

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

FFZERO1 – futuristički trkaći atuomobil

Tržište električnih superautomobila sve je bogatije, a sada se uključila i tvrtka Faraday Future koja je predstavila svoj električni koncept FFZERO1. Ovaj futuristički trkaći automobil ...