18 zanimljivosti o horror filmovima

0

Zanimljivosti koje sigurno niste znali o vašim omiljenim filmovima strave

 

„Robert De Niro je prvotno trebao glumiti ulogu Jacka u Isijavanju, ali je nakon gledanja Taksista Stanley Kubrick zaključio da ne izgleda dovoljno lud!?“

 

Maska ubojice iz Noći vještica je u stvari lice Williama Shatnera! Producenti su kupili najjeftiniju masku koju su mogli naći u prodavaonici kostima za Halloween, što je u ovom slučaju bila maska popularnog kapetana Kirka, te su je prebojali u bijelo.

 

Psiho je prvi film u kojem je prikazano potezanje vode u WC-u.

 

Robert De Niro je prvotno trebao glumiti ulogu Jacka u Isijavanju, ali je nakon gledanja Taksista Stanley Kubrick zaključio da ne izgleda dovoljno lud (?!) pa je ulogu dobio Jack Nicholson.

 

Za istu ulogu je konkurirao i Robin Williams ali je, u ovom slučaju, nakon gledanja Mork i Mindy Kubrick zaključio da izgleda previše lud!

 

Noć vještica se originalno trebao zvati The Babysitter Murders, Teksaški masakr motornom pilom se trebao zvati Head Cheese, dok se Vrisak trebao zvati Scary Movie.

 

Za ulogu Carol Anne u Poltergeistu se na audiciji pojavila i Drew Barrymore ali je Steven Spielberg htio nekoga tko izgleda više anđeoski. Ipak, Drew mu se toliko svidjela da je dobila ulogu u E.T.-u.

 

Tomu Cruiseu je bila ponuđena uloga u Edwardu Škarorukom ali ju je odbio jer je htio sretan završetak filma.

 

Film Put bez povratka je baziran na epizodi Dosjea X koja nikada nije emitirana.

 

Ulogu mačka Church u Groblju kućnih ljubimaca je odigralo sedam različitih mačaka.

 

Odjeća koju nosi ubojica iz Vriska je originalno trebala biti bijela ali su je producenti promjenili u crno zbog straha da gledatelji to ne shvate kao simbloiziranje KKK-a.

 

Za snimanje Vještice iz Blaira je bilo potrebno osam dana a produkcija je trajala osam mjeseci. Film čije je snimanje koštalo 22.000 $ je zaradio preko 240 milijuna $!

 

Prva Slagalica strave je snimljena za samo 18 dana.

 

U stvarnom životu Sissy Spacek je proglašena kraljicom maturalne večeri.

 

Klaunova kosa u filmu Ono Stephena Kinga je prava kosa glumca Tima Currya!

 

Paranormalna aktivnost je bio debi redatelja Orena Pelia. Film na kraju ima promjenjen kraj jer je Peliu tako sugerirao Steven Spielberg.

 

Rosie O’Donnell je ponuđena uloga Mary Sanderson u filmu Hocus Pocus ali ju je odbila jer nije htjela glumiti vješticu!

 

Riječi Ulica brijestova se ne izgovaraju niti jednom u prvom dijelu Strave u ulici brijestova.

 

U filmu Noć živih mrtvaca umjesto krvi je korišten čokoladni sirup!

 

banerfacebooklike

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Longinesov povratak u budućnost

Longines je jedan od najstarijih proizvođača satova, a njegova povijest seže još do pradavne 1833. godine. Stoga, kada švicarski proizvođač odluči oživjeti stare dane, ima ...