15 fitness savjeta Cristiana Ronalda

0

Voljeli ga ili ne kao osobu ili nogometaša, ne može se poreći da je Cristiano Ronaldo vlasnik tijela kakvog bi svaki muškarac htio imati. A ukoliko se pitate kako je došao do takvog tijela, odnosno što trebate napraviti da bi bili kao on pomoć će vam sam Ronaldo koji je dao 15 savjeta novinarima Daily Maila.

1. Naučite trenirati um, a ne samo tijelo. Mentalna snaga je važna koliko i fizička i pomoći će vam da ostvarite svoje ciljeve.

2. Budite disciplinirani. Zadržite motivaciju i poštujte rutinu. Nema prečica ako želite uspjeh koji će trajati.

3. Postavite ciljeve. Tako ćete ostati fokusirani i aktivni.

4. Vježbajte s trening partnerom. To je dobar način da izgradite natjecateljski duh i pogurate sebe do krajnjih granica. Ukoliko trenirate s nekim tko je na istom nivou kao vi, pomoći ćete jedno drugom da brže napredujete.

5. Dovoljno sna je od velikog značaja za kvalitetan trening. Potrebno je odlaziti rano u krevet i ustajati ranije. Spavanje pomaže u obnavljanju mišića, a to je nešto što nam svima treba.

6. Kvalitetno zagrijavanje je prevencija od povreda. Lagano trčanje, rastezanje ili kardio vježbe su odlične za početak.

7. Kombinirajte. Preporučujemo vam kombinacije kardio treninga (trčanje ili veslanje) s treninzima snage da biste napali sve mišićne grupe i tako povećali kako snagu tako i izdržljivost.

8. Visok intenzitet treninga je važan jer unapređuje protok krvi i izdržljivost. Sprinterski drilovi će vam pomoći bez obzira na to da li radite u teretani ili na otvorenom. Probajte i dodajte svakoj vrsti treninga koji radite.

9. Kardio vježbe su dobre za izdržljivost. Za početak pokušajte s 30 minuta kardio vježbi po treningu, a s vremenom povećavajte minutažu.

10. Radite vježbe gdje god možete. Trbušnjake možete raditi i na krevetu prije ili poslije spavanja. Kada duboko uđete u određene rutine one vremenom postanu vaša navika.

11. Zdrava prehrana je od iznimne važnosti. Vrhunski sportaši jedu visokoproteinske obroke, s puno ugljikodihrata, voća i povrća. Naravno, treba izbjegavati hranu bogatu šećerima. Uvijek je poželjna riba.

12. Vodite računa da ne dehidrirate. Konzumiranje dovoljno vode je od velikog značaja. Izbjegavajte alkohol.

13. Jedite redovno. Ako redovno vježbate, neophodno je da imate bogate zalihe energije, a to ćete postići redovnim obrocima. Šest manjih obroka dnevno je idealna formula!

14. Dobra glazba će vas ponijeti. Glazba za vrijeme treninga nam pomaže se isključimo, motiviramo i damo svoj maksimum.

15. Opustite se. Trening i fizička spremnost su najvažniji, ali životni stil i te kako pomaže u dobrim rezultatima. Vrijeme provedeno s djevojkom, obitelji i prijateljima pomoći će vam da ostanete pozitivni.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

10 najvećih transfera ovog ljeta

Najveći klubovi su ponovo trošili milijune eura na pojačanja   „Barcelona se osigurala pa će u slučaju novih nepodopština (čitaj ugriza) Suarez morati plaćati četiri ...