14 najcool crtanih likova

0

Dok su druga djeca voljela Jerryja i ptičicu Twityja mi smo imali neke druge omiljene likove koje obožavamo i dan-danas

 

„Da se mi pitamo, Đuro bi ulovio onu gnjusnu ptičurinu, zavrnuo joj vratom i ispekao je na ražnju!“

 

sponge bob_2

SPUŽVABOB

Najcool zubata morska spužva svih vremena totalno nas je osvojila! Taman kad se ujutro probudimo, nakon što su ptičice odavno odcvrkutale svoje, upalimo televiziju (da, to prvo činimo) i baš naletimo na Spužvaboba. Odmah smo bolje volje jer SunđerBob (tako ga zovu u susjednoj državi) ima zanimljivije prijatelje od svih oriđinala zajedno.

 

kojot3

ĐURO S. ZLIKOVSKI

Jedan od najprepredenijih ali nama najdražih crtanih likova. Njegova njuška koja stalno smišlja podle planove nam je bila toliko draga da smo još prije osam godina u odbojkaškoj Divljoj ligi nastupali sa klubom nazvanim prema njemu! I da se mi pitamo, Đuro bi ulovio onu gnjusnu ptičurinu, zavrnuo joj vratom i ispekao je na ražnju!

 

homersimpson

HOMER SIMPSON

Homerov život se sastoji od ispijanja pive ili na kauču pred televizorom ili u Moeovom baru, nakon „napornog rada“ u nuklearki (George Bush još uvijek ne zna izgovoriti tu riječ) u kojoj mu rahitični šef Burns i dalje ne zna ime. Nekako nas podsjeća na nas osim što bi svi zajedno građom stali u jednog Homera. 

 

kenny

KENNY

Lik koji je uspio čak zasjeniti i neponovljivog Cartmana iako ne progovori niti jednu jedinu razumljivu riječ. U prvim sezonama serije na kraju svake epizode biva ubijan ali se opet iznova pojavi a kako je skriven iz kapuljače 24 sata dnevno 365 dana u godini niti rođena majka mu ne zna kako izgleda! Oh my God, they killed Kenny!

 

bender2

BENDER

Najbolji robot ikada (niste valjda mislili da je to gaybot 3CPO) ima zanimljive hobije poput savijanja stvari, krađa, opijanja i podvala! Uvijek je s nekim sarkastičnim komentarima a omiljena mu je uzrečica „Kiss my shiny ass!“. Kad uzmemo u obzir da mu je autor Matt Groening, nije ni čudo da Bender rula!

 

grouchy

MRGUD

Ja mrzim iznenađenja! Ja mrzim Gargamela! Ja mrzim proslave! Mrzim ovo, mrzim ono, sve je što ćete čuti iz usta namrgođenog plavog Štrumfa. Zato smo ga i voljeli jer je razbijao dosadu bradatog umirovljenika Papa Štrumfa a nismo znali je li zakonom dozvoljeno gledati Štrumfetu da nas ne bi optužili za Štrumfetofiliju!

 

tom2

TOM

Jadni je mačak Tom osuđen na Sizifov posao, koliko god pokušao uloviti bijedne miševe Jerrya i Mrvicu, to mu nikako ne ide za rukom, ili bolje rečeno šapom. Ponekad se udruži sa „pacovom“, što smatramo izdajom, ali već sljedeće sekunde ponovo počinje lov. Jeste li gledali Toma i Jerrya kao klince? Tom je tu još opakiji! Živio!

 

garfield-picture-wallpaper-001-1024

GARFIELD

Iako nismo ljubitelji mačaka (zato što su najdosadnije životinje ali zamislite, tri su mačke na ovoj našoj listi) ovog mačka baš zbog svoje prepredenosti obožavamo. Pogotovo kada sa ruba stola gurne onog blesastog Oddieja. Ne znamo zašto ali nas podsjeća na Ala Bundya i to nam se jako sviđa. Živjele lijene i prefrigane mačke!

 

alojzprava

ALOJZ

Kad smo bili mali učili su nas da trebamo biti dobri i pošteni. A tada je došla crtana serija Sport Billy i mi smo kao spužva uspijali sve pokrete Vande sa planeta Vandaluzija i njezinog patuljastog potrčka Alojza. „Da, vaša gadosti“ i „Odmah, vaša opakosti!“, maleni je i podli Alojzek stalno cvrkutao. Zar vas čudi što smo ispali ovakvi?

 

busbus

BUS BUS

Vol koji priča i živi na farmi i hrani krave, svinje i kokoši a kućni ljubimci su mu pas i kornjača!? Zvuči li vam ovo bizarno? Apsolutno, ali koliko god zvučalo bizarno toliko je Bus bio urnebesan! Zamislite Busa koji usisivač ukopča svinji u nos misleći da je utičnica? E, da su svi volovi kao Bus, odmah bi kupili jednog. Zvao bi se Nemir!

 

yosemitesam

KAUBOJ JURA

Mislili smo ubaciti lovca Elmera ali nam je kauboj Jura nekako draži. Možda zbog njegovih crvenih redneck brčina a možda i zbog nevjerojatne živčanosti. Urlikanje i pucanje pištoljima u zrak nas je uvijek privlačilo. Pokušali bi i mi to ali ne želimo završiti karijeru samo sa brojem i prugastom košuljom.

 

sylvester-6b

SILVESTER

„Dovraga i bessstraga“ omiljena je uzrečica najsmotanijeg mačora na svijetu koji niti nakon 1.000 pokušaja ne uspijeva uhvatiti iritantnog Twitya. Kako bi mi slatko očerupali odurnog pilića i njime nahranili izgladnjelog mačora i njegova sinčića Bartolomea. Ne zaboravimo ni da bi onoj glupoj babi razbili krletku o glavu.

 

daffy-duck-2

PATAK DODO

Prijatelj Zekoslava Mrkve koji uvijek upada u probleme, a znamo da su takvi likovi uvijek omiljeni. Tko se još ne sjeća legendarne „Napucaj me ssssad, napucaj me ssssad“, nakon čega bi morao kljun vraćati na mjesto. Grakastog glasa i uvijek loše volje patak Dača (kako se u našoj mladosti zvao) je jedan jedini!

 

taz-9b

TASMANIJSKI VRAG

Rijetko se pojavljivao u crtanim filmovima a brzinom kojom bi se pojavio već iduće sekunde bi i nestao! Nažalost, i on spada u žrtve zubatog Mrkve, a nama se najviše svidio zbog svoje divlje ćudi. Uvijek bijesan i željan krvi. Hmmm, kad bolje promislimo podsjeća nas na neke naše kolege. Samo što oni nisu niti malo simpatični.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments