13 najčuvanijih tajnih mjesta

0

Što se točno događa na ovim mjestima nitko ne zna jer su strogo čuvana a odavanje bilo kakvih informacija o njemu se strogo kažnjava

 

„Navodno je izgrađen po naredbi Staljina, a navodno spaja Kremlin s centrom državne tajne službe, zračnom lukom u Moskvi te obližnjim gradom Ramenkijem ispod kojeg je (ponovo navodno) izgrađen cijeli podzemni grad!“

 

01kalahari

KALAHARI PLAAS

Kalahari Farma je mjesto koje je nastalo tijekom 80-tih, u vrijeme dok je apartheid vladao Južnom Arfikom, a jedan od njihovih programa je bio i razvoj nuklearnog oružja. Malo je poznato da ju Južna Afrika uspjela sastaviti šest nuklearnih bombi prije nego što su se dobrovoljno odrekli oružja za masovno uništenje. Što se sve odlagalo na ovom području malo je poznato jer je Kalahari plaas čak i danas strogo čuvana tajna.

 

room39

PROSTOR 39

Najtajniji od svih mjesta u Sjevernoj Koreji nije neki od njihovih mnogobrojnih gulaga već bunker u kojima se drži bogatstvo od oko pet milijardi dolara u različitim valutama namijenjeno njihovom lideru Kim Jong-unu. Navodno bunker služi i za ilegalne aktivnosti poput proizvodnje lažnih novčanica od 100 dolara, pa čak i za metamfetamina i heroina!

 

02ohrdruf

OHRDRUF

Danas je još uvijek pod kontrolom njemačke vojske, ali se u njemu ne događa ništa posebno. Međutim, razlog zašto je toliko strogo čuvan je taj da su (navodno) u njemu pred sam kraj Drugog svjetskog rata uspješno izvršene neke nuklearne detonacije, kao i testovi nekih drugih nekonvencionalnih oružja.

 

03pinegap

PINE GAP

U središtu Australije, gotovo pa doslovno usred ničega, krije se Pine Gap, australska stanica za satelitski nadzor koja kao dio ECHELON mreže svoje podatke dijeli osim s australskim službama i sa CIA-om i NSA. Međutim, Australci vjeruju i da je više od toga te da služi za špijuniranje stanovništva kao i njihovu kontrolu uma!?

 

04kina

KINESKA AREA 51

Nitko ne zna kako je ime ovom kompleksu, niti zna čemu služi, ali na satelitskom snimci je očigledno da se radi o nekom velikom tajnom vojnom kompleksu. Usporedbe su odmah počele, a po teorijama na internetu služi za testiranje novog oružja, ali i razvijanje otkrivene vanzemaljske tehnologije. A što bi se drugo moglo očekivati od Internet teorija?

 

05kaputsin

KAPUTSIN YAR

Rusko tajno postrojenje koje služi za razvoj oružja, ali i svemirskog programa. Osnovano je odmah nakon Drugog svjetskog rata kako bi se testiralo zarobljeno njemačko oružje. Međutim, ako ćete slušati teoretičare zavjere, to je samo paravan za istraživanje vanzemaljske tehnologije, te se ovdjeodržavaju i simulacije zračnih borbi između NLO-a i ruskih zrakoplova.

 

06cheyenne

CHEYENNE MOUNTAIN

Za vrijeme Hladnog rata Amerikanci su očekivali nuklearni napad SSSR-a koji je mogao početi bilo kojeg trenutka. Kako su očekivali da će prvi napad biti na NORAD (North American Aerospace Defense Command), odlučili su duboko ispod planine izgraditi bunker. Vrata na ulazu u bunker su od neprobojnog čelika težine 28 tona i bez problema mogu izdržati višestruke nuklearne napade!

 

07pionen

PIONEN

Bahnhof je prvi švedski nezavisni Internet provider koji je osnovan 1994. godine. Njihovi serveri su prisutni u pet najvećih gradova Švedske, a najpoznatiji i najtajanstveniji je Pionen, koji se nalazi duboko u Vita Bergen (Bijelim planinama) u blizini Stockholma. Upravo je tu čvrsto zaštićen Wikileaksov dana centar.

 

98vatikanskiarhiv

VATIKANSKI TAJNI ARHIV

Misteriozni Vatikan ima i svoj tajni arhiv koji je još u 17. stoljeću odvojen od knjižnice. Pristup arhivu i pdoacima od samih početaka Vatikana do danas ima samo nekolicina ljudi, a čak i oni ne mogu ući bez dozvole Pape. Što se krije u njima nitko ne zna, a možda je u konačnici i bolje da se ne znaju sve vatikanske tajne…

 

09metro2

METRO 2

Metro 2 nije nikakva stanica podzemne željeznice već cijeli niz podzemnih tunela koji se krije ispod Moskve. Navodno je izgrađen po naredbi Staljina, a navodno spaja Kremlin s centrom državne tajne službe, zračnom lukom u Moskvi te obližnjim gradom Ramenkijem ispod kojeg je (ponovo navodno) izgrađen cijeli podzemni grad! Metrom 2 danas (navodno) upravlja Ministarstvo obrane.

 

10menwithhill

MENWITH HILL

Kao što Australija ima svoj Pine Gap, tako Velika Britanija ima Menwith Hill. Veliki radomi odmah otkrivaju da je riječ o nadzornoj stanici, ali kako je pristup strogo zabranjen, a bilo kakvo odavanje informacija kažnjivo, nepoznato je koje su sve mogućnosti ove stanice, te što se sve nadzire. Ono što se zna jest da se „uvalila“ i NSA koja je tu prisutna još od 1966. godine!

 

11mounthweather

MOUNT WEATHER

U slučaju da se dogodi velika elementarna nepogoda, poput erupcije supervulkana u Yellowstoneu ili udara meteora, ovo je mjesto u kojem trebate biti. Problem je jedino što morate biti izuzetno važna osoba za opstanak SAD-a. Iako je mjesto često prikazivano u filmovima, o njemu se jako malo toga zna.

 

12dougway

DUGWAY PROVING GROUND

Samo stotinjak kilometara od Salt Lake Cityja nalazi se testno područje američke vojske na kojem Amerikanci testiraju svoje konvencionalno oružje. Međutim, malo tko vjeruje u tu priču pa je vjerojatnije da se tu testira nekonvencionalno oružje, pa čak i dan danas. Prije više od 40 godina 30 km od baze pronađeno je 250 uginulih ovaca što je odmah proširilo priče o testiranju bojnih otrova!

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Skybar

  SKYBAR Marojice Kaboge 1, Dubrovnik Tel: 020 323 424 Mail: skybar.dubrovnik.3@facebook.com Radno vrijeme:   Moderno uređen lounge bar smješten u Starom gradu idealan je ...